Valami van a levegőben…

Cikkem témája kényes kérdést boncolgat.

Mindenekelőtt leszögezném, az itt leírtak hivatalosan nem bizonyított, és nem elfogadott tények.

Annak ellenére, hogy egyre többen beszélnek róla – temérdek videó, írás, fénykép jelenik meg az interneten e témában -, és kezd lehullani a fátyol a „titokról”, még a mai napig is a szőnyeg alá söprik a nagyhatalmak az olykor igencsak feltűnő „égi jelenséget”, a chemtrail-t.

Maga a jelenség optikailag nem más, mint az égen cikázó repülőgépek nyomában maradó csíkok (nyomvonalak), az úgynevezett kondenzcsíkok (contrail), amelyek olykor beborítják az egész égboltot, gyakran szürrealisztikus látványt nyújtva.

Ezen csíkok jelenléte teljesen normális; tudományosan, fizikailag magyarázhatóak.

Mielőtt kitérnék a chemtrail-re, mindenképp fontosnak tartom megemlíteni, hogyan keletkeznek a kondenzcsíkok:

A kondenzcsík a repülőgépek hajtóművei által elégetett üzemanyag égésterméke. Összetételét tekintve oxidok, nitrogén, kén, szén-dioxid, víz, és korom található benne. Ha az átlagos repülési magasságot (9-11 ezer méter) vesszük alapul, ahol a menetrendszerinti járatok közlekednek, a levegő hőmérséklete kb. -40 Celsius, -55 Celsius fok között mozog. A légnyomás pedig nagyon alacsony, megközelítőleg a földi légnyomás 10 %-a. Ebből következően a levegő könnyen képes vízpárával túltelítetté válni. Ha a levegő hőmérséklete csökken, egyre kevesebb vízpárát képes feloldani, és ha harmatpont alá hűl, telítetté válik. Ekkor a vízpára kicsapódhat, megfagyhat egy szilárd tárgyon. Azaz, ha lehetősége van a párának valamin kicsapódni, azt meg is teszi. A repülőgépek hajtóműveiből kiáramló kondenzmagvak (égéstermékek) elősegítik a levegőben lévő pára felhővé alakulását. A kondenzcsík tehát nem más, mint egy felhő, a cirrusfelhők (Cirrus aviaticus) közé sorolandó. A kondenzcsíkok „viselkedése” hasonló a normál felhőkéhez. A fátyolfelhőkre hajaznak leginkább, mivel miniatűr jégkristályokból épülnek föl. Láthatóságuk, az hogy milyen sokáig maradnak az égbolton, mennyire terjednek szét, függ az adott légréteg páratartalmától, hőmérsékleti -és szélviszonyaitól. Lehet, hogy csak néhány percig látható, de akár órákon át is megmaradnak, kiszélesednek, ekkor hasonlít leginkább a már fent említett fátyolfelhőre.

A chemrtail – valóság, vagy összeesküvés elmélet?

A chemtrail az angol chemical trail (vegyi csík) szóösszetételből alkotott fogalom. A jelenség lényegében hasonlít a fent említett kondenzcsíkokhoz, azzal az „apró” eltéréssel, hogy ezen csíkok – az elmélet szerint – nem a repülőgépek hajtóműveiből származó égéstermékek, hanem speciálisan erre a célra kifejlesztett aeroszolos permetezésre alkalmas, nanotechnológiás porlasztószerkezetek használatával jönnek létre, melyeket szintén repülőgépekkel szórnak a levegőbe.

Ezek a csíkok sokkal tovább (akár napokig) is képesek a légkörben maradni, és a kondenzcsíkokkal ellentétben teljesen más anyagokat (bárium, magnézium, alumínium, cink, nano-szálak, stroncium, baktériumok, spórák, gombák, vírusok, stb.) tartalmaznak. Ezek a kémiai/vegyi csíkok tartalmazhatnak olyan anyagokat is, amelyek kifejezetten alkalmasak felhőmagvasításra, csapadékképzésre, azaz az időjárás befolyásolására is.

Az aeroszolos permetezést végző gépek utastere.

Ezen vegyi anyagok légtérbe juttatásának elsődleges céljai közé sorolják az időjárás befolyásolását. A chemtrail létezésében hívők szerint az összeesküvő nagyhatalmak (NATO, USA, ENSZ, EU, stb.) abban állapodtak meg, hogy ezen vegyi anyagok légkörbe juttatásával mérséklik, illetve állítják meg a klímaváltozást. Emellett a chemtrail másik célja a népesség csökkentése. Ez utóbbit a fent említett összetevők (nehézfémek, radioaktív anyagok) levegőbe juttatásával érik el, melyek néhány nap alatt a föld felszínét elérik, és az élő szervezeteket megtámadják. A nehézfémek elraktározódnak a szervezetben, kevésbé, vagy szinte abszolút nem ürülnek. Ezen anyagok rákos betegségeket, veseelégtelenséget, légzőszervi megbetegedéseket, fejlődési rendellenességet, pszichés elváltozásokat, és még számos komoly egészségügyi problémát okozhatnak.

gep02

Az aeroszolos permetezést végző gépek utastere.

Az Egyesült Államokban egyre többen állítják, hogy a repülőgépek nyomában nem kondenzcsík, hanem aeroszolos permetezés nyomait vélik felfedezni. Állításukat azzal támasztják alá, hogy egy-egy ilyen permetezés után megnövekszik a légúti megbetegedések száma, sokkal több beteg ember fordul orvoshoz, mint egyébként szokott. Egyes chemtrail „szakértők” talaj -és vízmintákból kimutatott nagy koncentrációjú, egészségre káros anyagra hivatkoznak. A Green Peace évek óta tüntet a chemtrail tevékenység ellen, a világ minden táján felhívják az emberek figyelmét arra, hogy valami van a levegőben… Sajnos akcióik minden alkalommal kudarcba fulladnak, a nagyhatalmak hárítanak, fals, kitérő válaszokat adnak a jelenséggel kapcsolatban. Egyes országok parlamenti szinten is foglalkoznak az üggyel, mert a statisztikai adatokat figyelembe véve egyre több a haláleset, és a rákos megbetegedés a chemtrail megjelenése óta.

Hazánkban is évek óta számolnak be chemtrail-gyanús csíkokról az égen, melyek ellepik a világhálót kép, és videó formájában is. Augusztus 31-én pénteken, Budapesten a IX. kerületben fotóztam számomra nagyon furcsa „kondenzcsíkokat”. A kristálytiszta égboltra kb. 10 perc alatt kerültek ezek a csíkok. A képeken látható, hogy legalább 10-15 gép hagyott maga után látványos nyomvonalat a levegőben. Ezen csíkok még órákkal később is láthatóak voltak, szétterültek az égbolton, és szabályos felhőket alkottak. Természetesen nem állítom, hogy az általam fotózott csíkok chemtrail tevékenységre utalnak, de mindenesetre szokatlan, és elgondolkodtató.

kondenz01

 Chemtrails? Budapest, IX. kerület, 2012.08.31.

 

kondenz02

 Chemtrails? Budapest, IX. kerület, 2012.08.31.

Hogy mit tehetünk? Nehéz kérdés. Mivel a chemtrail jelenleg még nincs bizonyítva, ezért óvatosan kell bánnunk a kérdéssel kapcsolatban. A legjobb, amit tehetünk, hogy nyitott szemmel járunk, fényképeket, videókat készítünk, tanulmányozzuk az ezzel kapcsolatos irodalmakat, bővítjük a tudásunkat. Minél több ilyen kép, és videó kerül nyilvánosságra, annál kínosabb lesz a hatalomnak ködösíteni, és egyszer talán kiderül az igazság, és végleg elhúzzák a csíkot az égről (is)…

A témához kapcsolódó videó a Magyar Tudat videó megosztójában látható.

magyartudat.com

6 thoughts on “Valami van a levegőben…

 1. Véleményem szerint nem óvatoskodni kell, hanem visszatámadni. Direkt megfigyeltem, hogy amint napos idő lett, a vegyi csíkokkal elhomályosították hazánk egét. Ha igaz, amit már több helyen olvastam, akkor haljanak meg azok, aki mindezt kitalálták és ne ártatlan emberek, akik “csak” becsülettel, tisztességgel szeretnék leélni egyetlen életüket.

 2. Meg senkinek nem jutott eszebe a legvedelmi utegeket elobanyaszni es megvedeni a MAGYAR legteret? Csak egyet kell leloni utana mar nincs mirol kerdezgetni es puhatolozni. Nevezzuk a gyereket a neven Kemiai Hadviseles (Nepirtas ) genocide in Hungary

 3. Szép napot mindenkinek 🙂
  Pár tény, hogy könnyebben lássanak a laikusabbak is.
  Az, hogy a kondenzcsík mennyi ideig marad meg a légkörben, több tényező befolyásolja. Pl. a gép magassága. Példa. Két gép repül egymástól 2km-re párhuzamosan. Az egyik Quatar Airways B777-800 12778 m 938km/h. A másik Wizzair A-320-214 10220 m 900km/h. Látszólag egy magasságon mert az egyik gép a másiknál jóval nagyobb, de kb. ugyanakkora a lenti szemlélődő számára. Viszont! 2558 méter a magasság különbség. Ez 15 Celsius fokos különbséget jelent a légkörben, mivel nagyjából 100 méterenként 0,6 fokkal csökken a hőmérséklet! 15 fok pont elég arra, hogy az egyik gép vastag hosszan megmaradó kondenzcsíkot húzzon, míg a másik csík lehet, hogy eltűnik 2 perc múlva.
  A kondenzációs folyamat akkor kezdődik el, amikor a relatív páratartalom eléri a 100%-ot. Kell hozzá megfelelő hideg. -40 fok felett nem igazán látszik a kondenzcsík. Nézzünk egy meleg napot. páratartalom alacsony. Lent 35 fok van. A levegő hőmérséklete legyen 28 fok. 11.000 méter magasan ebben az esetben kb -38 fok van, tehát NEM látszik a kondenzcsík. 12.000 méteren viszont -44 fok van és a gépek csíkja látszódik. Mivel a kereskedelmi járatok felettünk nagyjából 9000 méter és 13000 méter között repülnek, egy laikus számára kész az összeesküvés elmélet bizonyítása.
  A Másik fontos dolog a kiáramló gázhőmérséklet. Van úgy, hogy egy gép berepül egy felhőbe és a magas hőmérséklet ” kiszárítja ” a felhőt a gép mögött utat vágva. Ha valaki pártatlanul figyeli az eget láthatja, ha türelmes, hogy azokon a helyeken ahol vastag megmaradó kondenzcsíkok maradnak az elhaladó gépek után, a normál felhők is könnyebben keletkeznek és megmaradnak, hiszen a relatív páratartalom itt magasabb, mint a légkör más részeiben. Épp a gépek által a levegőben hagyott jégrészecskék miatt.
  A kondenzcsík összetétele gyakorlatilag majdnem megegyezik a felhőkével. A gázturbinás sugárhajtóművek az üzemanyag elégetésekor nagyrészt vizet, és koromszemcséket okádnak magukból. Ezért a kondenzcsíkokból összeálló fátyolszerű felhőket úgy hívják, hogy antropogén cirrus ( emberi eredetű ).
  Az más kérdés, hogy az óriásira növekedett légi forgalomnak hatása van az éghajlatra, hiszen a felhőkké összeálló kondenzcsíkok alatt csökken a napsütéses órák száma. Ez köztudott dolog, és ezzel számolnak is az éghajlatkutatók.
  Nem mondtam, hogy nincs negatív hatása a rengeteg koromnak, illetve felhőképzésnek, de még mindig kisebb az egészségre ártalmas anyag, mint a szárazföldi közlekedésben.
  Próbáltam kulturáltan csak a tényekre hagyatkozva írni. remélem nem vágta ki a biztosítékot senkinél 🙂
  Üdv mindenkinek.

  1. Már többször bebizonyosodott, hogy a “komoly” tudósok állításai sorra dőltek meg.Ezt érdemes szem előtt tartani, igen tisztelt ex avionics in Hungary! Látom írni szeret, de e témában még többet kellene olvasnia, hátha… Tisztelettel: egy tisztán látó laikus.

 4. Ex Avionics in Hungary Te egy agy mosott idióta vagy!
  Az egész egy nagy zagyvaság, amit leírtál!
  Gratulálok! Majd, ha kipusztul a növényzet, akkor is fogd rá a globális fölmelegedésre! Ezek a Széndioxidra fogják a fölmelegedést! Holott a Naptól függ a legjobban! Majd, ha nem lesz mit enni, mert az Alumínium szennyezett talajban nem él meg semmi más, csak a drága Monsanto cég génmanipulált magjai. Majd akkor, ha embert fogsz enni, majd emlékezz arra, amit most írtam!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas - informatikai jelsorozat, melyet a szolgáltatók a látogatók számítógépére helyeznek el. Fontos tudni, hogy az ilyen jelsorozat önmagában semmilyen módon nem képes a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Név, e-mail cím vagy bármilyen más személyes információ megadása nem szükséges, hiszen az ilyen megoldások alkalmazásakor a látogatótól a szolgáltató nem is kér adatot, az adatcsere voltaképpen gépek között történik meg. Az internet világában a személyhez kötődő információkat, a testreszabott kiszolgálást csak akkor lehet biztosítani, ha a szolgáltatók egyedileg azonosítani tudják ügyfeleik szokásait, igényeit. Az anonim azonosítók személyes adatbázissal nem kerülnek összekapcsolásra. A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás