Most itt vagy
Itt > Belföld > Zuglói politikai káosz

Zuglói politikai káosz

 

 

 

 

 

 

 

 

Tegnap éjszaka Papcsák Ferencet “rágalmazó” cikk illetve egy “megvágott” hangfelvétel jelent meg a Népszava internetes oldalán, amellyel kapcsolatban Zugló Önkormányzata az alábbi közleményt adta ki:

“A rágalmazó felvételen két olyan sértett személy hallható, akiket az önkormányzatnál végrehajtott pénzügyi és vagyongazdálkodási átvilágítások és átszervezések gátolnak abban, hogy tovább sütögessék a saját pecsenyéjüket. Az egyikük egy olyan sértett vállalkozó, aki a megszigorított zuglói vagyongazdálkodási és teljesítésellenőrzési rendszerben nem tudja folytatni a korábbi illegális módszereit. A másik személy pedig a jogköreitől tavasszal megfosztott, jelenleg is belső vizsgálat alatt álló, tetteivel már huzamosabb ideje a baloldalt segítő Ferdinandy István alpolgármester.”

A hangfelvételen Ferdinándy István, a kerület szintén fideszes alpolgármestere beszélget egy építési vállalkozóval többek között a Zuglói Vagyonkezelő által kiírt közbeszerzésekről, amelyek kapcsán a vállalkozó arról számol be, hogy az üzletek után 20 százalékot “kellett letennie az üzletért”.

dr. Papcsák Ferenc, Zugló jelenlegi polgármestere
dr. Papcsák Ferenc, Zugló jelenlegi polgármestere

Valami nincs rendben Zuglóban. A helyiek az alpolgármestert ugyanis másképpen ismerik, szeretik. Ferdinandy István Zuglóban született, ma is ebben a kerületben él feleségével és négy szép gyermekével. Közbenjárásával, aktív szakmai tevékenységével sikerült többek közt elérnie, hogy az Újváros parkba visszakerültek az autók behajtását megakadályozó oszlopok, így a kisiskolások nyugodtan tudnak iskolába menni, és játszani a játszótéren. Sokat dolgozott azért, hogy hosszú évek után a Móra Ferenc Általános Iskola tetőszigetelése elkészüljön, valamint elkészülhetett az iskola udvarán a műfüves focipálya is. Kiemelten foglalkozott a kerületi óvodák sorsával. A zuglóiak büszkék az alpolgármesterükre, arra, hogy nagy harcok árán, de végül sikerült megakadályozni a Bosnyák téri egynapos önkormányzati piac felszámolását is.

dr. Ferdinandy István alpolgármester
dr. Ferdinandy István alpolgármester

Az alpolgármester 2006. óta frakcióvezetője a Kereszténydemokrata Néppárt Zuglói Frakciójának. A színjátékot, a rágalmazást és a beazonosíthatatlan, vagyonnal kapcsolatos zavaros ügyeket azonban nem tűri, a zuglói hivatlaban ezért szabadulhattak el az indulatok.

Jelenleg Papcsák Ferenc polgármester éppen politikai síkra próbálja terelni személyes indulatait és “az egy éve folyamatban lévő ügyről, a vizsgálatok lezártáig nem kíván nyilatkozni” – olvasható a sajtóközleményben.

magyartudat.com

 

 

 

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top