Most itt vagy
Itt > Belföld > Zavargás a debreceni menekülttáborban

Zavargás a debreceni menekülttáborban

 Debrecen számára elfogadhatatlan ez a helyzet, a városban nincs helye ennek a tábornak.
A debreceni migrációs táborban hétfő délután történt incidens miatt ideiglenesen lezárták a befogadóállomást – számolt be az eseményekről az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója.
zavargas-debreceni-menekultekA táborlakók bemehetnek a befogadóállomásra, de onnan csak alapos indokkal engednek ki bárkit is.
Este fél 7-kor megérkezett a táborba Rácz Róbert Hajdú-Bihar megyei kormánymegbízott és Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere. Ők egy rendőri vezető kíséretében bementek a befogadóállomásra.
A helyzet este már nyugodt volt, a rendőrök nagy erőkkel voltak a helyszínen. A tábor kapujánál mintegy két tucat migráns tartózkodott.
Délután a migrációs tábor mintegy száz lakója, botokkal a tábor melletti 471-es számú úton garázdálkodott. Botokkal ütötték és megdobálták a leálló személyautókat és autóbuszokat, és felgyújtották az út menti kukákat. A konfliktusban egy rendőr könnyebben megsérült, kővel dobták meg.
Azt többen is megerősítették az MTI tudósítójának, hogy az alapkonfliktus két migráns között alakult ki, amiatt, hogy egyikük megtaposta a Koránt.
Papp László, miután kijött a táborból, az MTI tudósítójának elmondta: a rendőrség ura a helyzetnek, a tábort lezárta, és a következő napokban Debrecen egész területén megerősített járőrszolgálat lesz.
A polgármester szerint csupán idő kérdése volt, hogy mikor alakul ki konfliktus a túlterhelt befogadóállomáson.
Debrecen számára elfogadhatatlan ez a helyzet, a városban nincs helye ennek a tábornak – mondta a polgármester.
Ugyanakkor hozzátette: tisztában vannak azzal, hogy Magyarország rendkívül jelentős migrációs nyomás alatt van, ezért támogatják a kormány azon törekvését, hogy a déli határszakaszon fizikai akadállyal nehezítsék meg a migránsok beáramlását.
Rácz Róbert az MTI-nek elmondta: pattanásig feszült a helyzet a mintegy 800 ember befogadására alkalmas állomáson, ahol hétfőn reggel már 1900-an voltak.
Az világosan látszik, ha a határon nem sikerül a migránsokat megállítani, akkor a határon belül ezt a problémát már nem lehet kezelni – fogalmazott. A hajdú-bihari kormánymegbízott is hosszú távon a debreceni tábor bezárásában látja a megoldást.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

5 thoughts on “Zavargás a debreceni menekülttáborban

  1. A háttérben sunyin megbúvó “arab tavasz” kitervelőit, az Isis támogatói kéne megkérdezni miért kellet ezt létrehozni!

  2. A kuka égetés, autók leállítása,táboron kívüli garázdálkodás miért maradt ki a tudósításból? Miért kell leplezni a történteket?

  3. Nemhogy megint magára hagyták Magyarországot, hanem tudatosan, előre megfontolt ördögi szándékkal, mindenki a maga hasznát lefölözve küldi a nyakunkra a “menekülteket”. – immár szerb rendőri kísérettel. Figyelemre méltó volt egy szír házaspárral készült riport, miszerint azért nem mennek a környező arab országba, mert NEM FOGADJÁK be őket. Viszont kiokosították őket, hogy itt barátságos, jóindulatú nép él, eteti-itatja, szállásolja, zsebpénzzel látja el őket s semmi bántódásuk nem eshet, azt csinálhatnak amit akarnak. Ha mindezen csorba esne, máris megy az info a kiokosítóknak, s magyarokra mérik a véget nem érő csapásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Top