Most itt vagy
Itt > Főoldal > Vitézi Rend Monoron: Főhajtás és gyertyagyújtás 1956 áldozatai emlékére

Vitézi Rend Monoron: Főhajtás és gyertyagyújtás 1956 áldozatai emlékére

A november 4-i “Nemzeti gyásznap” alkalmából tisztelettel és szeretettel várunk minden érdeklődőt egy csendes megemlékezésre és gyertyagyújtásra a monori 56-os emlékműhöz!
Gyújtsunk együtt egy-egy szál gyertyát az 1956-os forradalom leverésekor hősi halált haltak emlékére, 2017. november 4-én, szombaton, este fél hatkor!

Emlékezzünk közösen a szovjet bevonulással kezdődő megtorláshullám ezernyi elítéltjére, a kivégzettekre, a meghurcoltakra, kiknek gyermekei, unokái ma is köztünk élnek, hordozva és cipelve azt a nehéz keresztet, amelyet felmenőik hősies 1956-os szerepvállalása miatt szabott ki rájuk az elnyomó kommunista hatalom!

A megemlékezés során néhány szóval felidézzük a monori hősök életútját, és gyertyát gyújtunk a monori 1956-os emlékhelyeknél, így az 56-os emlékműnél, a Magócsi István emléktáblánál, illetve az 56-os kopjafánál is!

A megemlékezés hivatalosan nem érinti a 4-es úton lévő 56-os emléktáblát, de kérem, aki teheti, a megemlékezés előtt, vagy után zarándokoljon el oda is!

A megemlékezés végeztével, aki teheti, tartson velünk a római katolikus templomba, ahol a 18 órától kezdődő Szentmisén veszünk részt.
Paszternák Tamás atya a Szentmise során imádsággal emlékezik az 1956-os szovjet bevonulás és az azt követő megtorlás áldozataira.
A Szentmise a Himnusz éneklésével zárul, majd a gyülekezet tagjaival közösen gyújtunk gyertyát a templom belső falán található Turner Fernc emléktáblánál.
Turner Ferenc néhai monori plébánost, aki szintén a kommunizmus áldozata, 1953-ban ölték meg a börtönben. Emléktábláját 2003. november 4-én avatták fel.

A rendezvény rossz idő esetén is megrendezésre kerül.

A megemlékezés civil kezdeményezés, pártoktól és központi szervezéstől függetlenül, éppen ezért mindenkit szeretettel várunk pártszimpátiától, származástól, felekezettől, életkortól függetlenül!

A megemlékezés lehetőséget ad Monor város lakosságának, hogy szervezett formában tiszteleghessen az egykori mártírok és áldozatok emléke előtt!

November 4-e “Nemzeti gyásznap”. Mindezek ellenére méltatlanul elfeledett, elhallgatott dátum, amely nem épült be a társadalom gondolkodásába. Ezen szeretnénk változtatni a magunk egyszerű módján.

A megemlékezésen közreműködnek a Vitézi Rend monori tagjai.
Verset mond: v. Hajdú Márton.
Az emlékezőket köszönti: v. Szőnyi Attila
Zászlótartó: v. Kiss László örm.

v. Szőnyi Attila

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top