Most itt vagy
Itt > Belföld > Visszakérhető a hókáosz alatt használt matricák ára

Visszakérhető a hókáosz alatt használt matricák ára

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissza lehet visszaigényelni a márciusi hókáosz alatt használt autópályamatricák árát – közölte az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. a honlapján. Eszerint Május 2-tól május 17-ig kérhetik az e-matrica érvényességi idejének módosítását vagy az e-matrica árának teljes árú visszatérítését azok, akik a március 14-e 14 óra és március 17-e 14 óra közötti díjmentes időszakban vásároltak ugyanerre az időszakra érvényes e-matricát.

A visszatérítést vagy az érvényességi idő módosítását kizárólag azoknál a D1 heti, D2 egynapos, D3 egynapos és D4 egynapos matricáknál lehet igényelni, amiket a díjmentes időszakban vásároltak és érvényességi idejük részben vagy teljes egészében a díjmentes időszakra esik – tették hozzá.

Az autósoknak a felhívás szerint két lehetőségük van. Az első opcióban kérhetik a fel nem használt e-matrica érvényességi idejének módosítását egy jövőbeni, szabadon választott kezdőnaptól ugyanarra az időtartamra, díjkategóriára és rendszámra, amelyre az eredetileg megvásárolt e-matrica szólt.

Ezt a szolgáltatást kizárólag személyes ügyintézéssel tudja elvégezni az ÁAK, ezért azt kérik, hogy aki ezt választja – a megadott szükséges dokumentumokkal együtt – keresse fel valamelyik ügyfélszolgálati irodát legkésőbb május 17-ig.

A másik lehetőség, hogy az érintettek visszakérik a fel nem használt e-matrica árának teljes összegét. Ezt kétféleképpen lehet igényelni, vagy személyesen az ügyfélszolgálati irodánkban, vagy pedig elektronikus, illetve postai úton. Utóbbinál a szükséges dokumentumok másolatait május 17-ig kell elküldeni a ho2013@autopalya.hu e-mail címre vagy a 2101 Gödöllő Pf.:148. postacímre.

Az ügyintézéshez szükséges az ÁAK honlapjáról letöltött és kitöltött igénylőlap és nyilatkozat, az e-matricához tartozó ellenőrző szelvény vagy nyugtázó értesítés, illetve az érintett gépjármű forgalmi engedélye.
Forrás:OrientPress Hírügynökség

magyartudat.com MT

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top