Most itt vagy
Itt > Belföld > Világszerte támogatják a magyar alaptörvényt

Világszerte támogatják a magyar alaptörvényt

 

 

 

 

 

 

 

 

Világszerte 50 országból 66 civil szervezet írta alá eddig azt a nyilatkozatot, amely határozottan kiáll a magyar alaptörvényben megfogalmazott értékek – különösen a család és a férfi-nő házasság intézménye – mellett, és amelyet a napokban juttatott el a kezdeményezést szervező spanyol Profesionales Por la Ética szervezet Orbán Viktor miniszterelnöknek – mondta Havasi Bertalan.

Mint elmondta, az aláíró szervezetek úgy vélik, a magyar alaptörvény elleni aggasztó támadások ideológiai manipuláción alapulnak, egyben kifejezik meggyőződésüket, hogy Magyarország alkotmánya a demokrácia, a joguralom és az emberi jogok alapvető normáira épül.

A külföldi civilek szerint a magyar alaptörvény tükrözi és tiszteletben tartja az európai alkotmányos gyakorlatot, és sok európai nemzet, valamint politikus számára szolgálhat példaként a mostani súlyos gazdasági és demográfiai válságban. A nyilatkozat végül felszólít a magyar nép szuverenitásának tiszteletben tartására.

(KDNP)

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

One thought on “Világszerte támogatják a magyar alaptörvényt

  1. Nem tudom megérteni, hogy szakértőink miért nem kürtölik világgá, hogy Európában az Aranybulla az elsők között volt. Itt, a Kárpát-medencében, nem írástudatlanok telepedtek le, hanem nagyon is értelmes-értékes magyar nép alkotja a Magyar Nemzetet. A Csemegi-kódex is elsőrendű volt a maga nemében. Fel kellene világosítani a “művelt Nyugatot”, hogy tanulmányozzák legalább felületesen azon ország történelmét, amit butaságuk miatt szeretnének lejáratni. Előre mondom: nem lesz sikerük!

Vélemény, hozzászólás?

Top