Most itt vagy
Itt > Belföld > Veres pénzügyminisztersége alatt Magyarország az IMF gyarmata lett

Veres pénzügyminisztersége alatt Magyarország az IMF gyarmata lett

A Fidesz szerint Veres Jánosnak, a Gyurcsány-kormány pénzügyminiszterének “szakértelméből” nem kérnek a magyarok, ugyanis a szocialista európai parlamenti képviselő-jelölt személyesen is felelős Magyarország tönkretételében.
A Fidesz így reagált a Veres János által csütörtökön mondottakra, amely szerint az MSZP önbevallásnak értékeli a kormány által készített konvergenciaprogramot, amelyből kiderül, hogy nem fog megvalósulni tíz év alatt az ígért egymillió új munkahely.
A nagyobbik kormánypárt válaszközleményében emlékeztetett, Veres János pénzügyminisztersége idején egyetlen év sem volt, amikor a kormány egyensúlyban tudta volna tartani a költségvetést: 2005-ben 7,9 százalék, 2006-ban 9,4 százalék, 2007-ben 5,1 százalék, 2008-ban 3,7 százalék, 2009-ben 4,6 százalék volt az államháztartási hiány.
“Magyarország az IMF gyarmata lett, a felelőtlen pénzügypolitika miatt Európa szégyenpadján ült, az államadósság elszabadult, a magyarok sorozatos megszorításokat nyögtek, negyedmillióval nőtt a munkanélküliek száma, 7,5 százalékos volt a gazdasági zuhanás, az ország az összeomlás szélére került” – írta a Fidesz.
Hozzátették: jelenleg Magyarország pénzügyileg stabil, a Fidesz kormányzása óta minden évben 3 százalék alatt van a költségvetési hiány, az ország visszafizette a Gyurcsány-Bajnai-kormány alatt felvett IMF-hitelt (a hitelfelvételről olvashatunk itt), csökkenő pályán van az államadósság, Magyarország kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól és teljesíti az uniós pénzügyi elvárásokat.
Közleményük szól arról is: a pénzügyi stabilitás erősödése mellett beindult a gazdasági növekedés és 22 éves csúcson van a foglalkoztatás, 360 ezerrel dolgoznak többen, mint 2010 előtt.
Ahogy azt az Európai Bizottság is elismerte, uniós szinten tavaly Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a munkanélküliség – fűzték hozzá. Négymillió fölött van a foglalkoztatottak száma és történelmi mélypontra, 8,3 százalékra süllyedt a munkanélküliség – sorolták az eredményeket.
A Fidesz célja, hogy a munkanélküliség 4 százalék alá süllyedjen és a foglalkoztatottak száma tartósan 4 millió fölött legyen – zárták közleményüket.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

2 thoughts on “Veres pénzügyminisztersége alatt Magyarország az IMF gyarmata lett

  1. Csakhogy a többi között van egy “aprócska” baj. A többnyire jogi végzettségű fideszek mindvégig ott ültek az Országházban, miközben a Veres-félék gyarmati sorba taszították hazánkat, hogy a többiről ne beszéljünk.

  2. A Fidesz már eleve az SZDSZ-ből vált ki, az izraeli Tett és védelem gárdával cenzúráznak, a megemlékezéseiken a rabbikkal együtt szidnak minket.
    A minimálbért pár éve lecsökkentették, hogy a milliárdosaik, Simicskáék még gazdagabbak legyenek.

Minden vélemény számít!

Top