Most itt vagy
Itt > Belföld > Venezuelai elnök: Az IMF felelős a gazdasági világválságért

Venezuelai elnök: Az IMF felelős a gazdasági világválságért

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és vezetője, Chirstine Lagarde felelős a gazdasági világválságért, mely sok országot a csőd szélére vitt, vonatkozik ez különösen Spanyolországra, mondta szombaton Venezuela elnöke, Nicolas Maduro egy exkluzív tv interjú során a Telesurnak.
maduro-imf-ellenMaduro elmondta, hogy Latin-Amerikában már túljutottak az európai, pusztító neoliberális politika színpadán előadott történeten, mely gazdaságilag összetörte és lepusztította Európát.
Számos latin-amerikai ország mentes az ottani recepttől, és nem jön be, amit fővárosunkban zavargásokkal akartak elérni, mondta az elnök.
Az IMF felelős az elveszett évtizedekért, amelynek során a 90-es évektől, különböző gazdasági válságokat éltek át a befektetésre naivan nyitott országok, és hibás az IMF abban, hogy privatizációra ösztönözte a különböző közjavakat a vele kapcsolatban lévő államokban, írja a LaInfo.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

One thought on “Venezuelai elnök: Az IMF felelős a gazdasági világválságért

 1. Remete levele (a kötsönről)

  Kedves komám, Gábor!

  Tudod, írtam már sokat olvasok, mindenféle ócska könyveket. No, el nem hiszed, mit leltem! 1875. november havában, arra kérte az Egyiptomi (Kedive, miniszterelnök féle, a marha,) az angol kormányt, küldjön pénzügyi szakértőt nékije!
  Disraeli, angol miniszterelnök, hogy kihasználja a kedive nehéz pénzügyi helyzetét, A pénzügyi kölcsön fejében, rákényszeríti Anglia ellenőrzését, és protekorátusát. A misszióját, Cave főkincstárnok vezette! A kedive megengedte,, hogy megvizsgálja Egyiptom pénzügyeit. De a kölcsön tekintetében, nem tudtak megegyezni! Az államcsőd arra kényszerítette a kedivét, hogy siettesse a bankárokkal a megegyezést! Majd a hitelezők, és a kedive megegyeztek, hogy nemzetközi pénzügyi ellenőrzést, úgynevezett államadóssági pénztárt szervezzenek, és az államkölcsönöket konszolidálják!
  A pénzügyi ellenőrzés nem jelentett egyebet, mint Egyiptom bevételeinek teljes kifacsarását! 9,5 millió Font bevételből 7,5 öt fizetett külföldi hitelezőinek! Kihasználták Egyiptom nehéz helyzetét, hogy még nehezebb helyzetbe hozzák az országot. Több minisztérium élére külföldieket neveztek ki! A sajtó azt állította, hogy az ország összes bajai, a kedive önkényéből erednek! Ez a liberális frazeológia, csak a valóságot leplezte! A valóságban a kormány, csak a külföldi bankoknak volt felelős! A parlament, üres fikció volt!
  Nubár pasa, aki a hitelezők kielégítésére, több pénzt akart megtakarítani, csökkentette a hadsereg létszámát! Az elbocsátott tisztek lázadása elzavarta! Határtalan volt a bankárok, és a külföldi sajtó felháborodása!
  A külföldi ellenőrzés visszaállítása Egyiptom további elszegényedéséhez vezetett! Figyelsz haver! 1882 Alexandriában felkelés tört ki, 50 külföldit megöltek! Válasz: Alexandria bombázása, Anglia Egész Egyiptomot megszállta! Ez lesz a mi jövőnk is? Mit gondolsz errűl? A föd is csak egy tengejen forog, és nincs új a nap alatt! Csak buta rövideszű népség! Kőccsőn kell? Megkapjátok, a cumit meg bekapjátok! Ja a könyv, elolvashatod, Az újkori diplomácia története!

Minden vélemény számít!

Top