Most itt vagy
Itt > Főoldal > Vatikán teljesen független államnak ismerte el Palesztinát

Vatikán teljesen független államnak ismerte el Palesztinát

Vatikán teljesen független államnak ismerte el Palesztinát, remélem, más államok is követik a Szentszék példáját – mondta Mahmúd Abbász palesztin elnök a vatikáni palesztin képviselet felavatásán szombaton, miután Ferenc pápával is találkozott.

Hírügynökségi értesülések szerint Ferenc pápa a találkozón azt mondta, “egyetlen konfliktus sem válhat megszokássá, amelytől nem lehet szabadulni. Izraelieknek és palesztinoknak békére van szükségük, az egész Közel-Keletnek sürgős békére van szüksége”.
A pápa és Mahmúd Abbász több mint húszperces vatikáni találkozóján a palesztin elnök többek között a jeruzsálemi Golgota-hegyről származó követ adott ajándékba a katolikus egyházfőnek.
A Vatikán 2015 júniusában átfogó megállapodást írt alá a Palesztin Hatósággal, amellyel a Szentszék államként ismerte el Palesztinát. Ezt követte a Szentszéknél nyitott palesztin képviselet szombati felavatása egy a Vatikánhoz közeli épületben.
Az itt tartott sajtótájékoztatón a palesztin elnök – Donald Trump megválasztott amerikai elnök tervét kommentálva – az Egyesült Államok nagykövetségének Tel-Avivból Jeruzsálembe való áthelyezéséről azt mondta: “ez a döntés nem segíti a békét, remélem nem történik meg”.
Mahmúd Abbász pénteken egy levélben Oroszországot is arra kérte, vegye rá az Egyesült Államokat, hogy ne helyezze át izraeli nagykövetségét Tel-Avivból Jeruzsálembe.
Abbász Rómából Párizsba utazik tovább, ahol vasárnaptól a Franciaország által rendezett, Izrael által ugyanakkor elítélt nemzetközi közel-keleti békekonferencián vesz részt, írja Vatikánból Sárközy Júlia.

magyartudat.com

 

Powered by Facebook Comments

One thought on “Vatikán teljesen független államnak ismerte el Palesztinát

  1. Ezt látom, hallom, mióta az eszemet tudom (régóta) és nincs változás, megoldás. Mert nem akarják.

Vélemény, hozzászólás?

Top