Most itt vagy
Itt > Főoldal > Ukrán háború: Nyugati katonai beavatkozás várható

Ukrán háború: Nyugati katonai beavatkozás várható

Az ukrán hadsereg parancsnoksága előkészíti az önjelölt Donyecki Népköztársaság (DPR) fokozott támadását három hadosztállyal és az Azov paramilitáris zászlóaljjal közösen, mindezt külföldi tanácsadók irányításával, közölte Daniil Bezsonov, a DPR műveletek parancsnokságának szóvivője.

A DPR felderítők adatai szerint hamarosan az ukrán 79. támadó légi hadosztályt a Nyikolajev-térségből a donbassi konfliktusövezetre helyezik.
Az Azov csoport- hivatalosan ukrán nemzetőrség egysége, olyan gyakorlatokkal foglalkozik, amelyek a lakott településeken folytatandó harci cselekményekre képez ki.

“Úgy tűnik tehát, hogy az ukrán “egységes hadműveletetek “parancsnoksága a 36. tengerészgyalogos hadosztályt, a 56. gépesített és a 79. támadó légi hadosztály támadásának központi szerepet szán.
Az Azov csoport nacionalistáinak feladata az esetleges támadások visszaszerzése lakott területeken belül.
Az egész hadműveletet az Egyesült Államok és Kanada, vagyis a NATO irányítja” közölte a Donyeck hírügynökség.

Bezsonov szerint nagyszámú ukrán katonai erők eljutottak az Azovi-tenger partján fekvő Urzuf faluba, velük egy időben magas rangú amerikai és kanadai küldöttség érkezett az ukrán Vostok hadseregcsoport parancsnokságához.
“Nem zárjuk ki, hogy a külföldi hadsereg is részt fog venni a tervezett támadásokban” – fejezte be.

Fotó: © Valentin Sprinchak / TASS

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top