Most itt vagy
Itt > Főoldal > Ukrajnai tüntetések – Janukovics: “amíg én vezetem az országot, senki nem szakíthatja szét”

Ukrajnai tüntetések – Janukovics: “amíg én vezetem az országot, senki nem szakíthatja szét”

Az ukránok maguk oldják meg problémáikat külföldi diplomaták segítsége nélkül – szögezte le Viktor Janukovics ukrán elnök csütörtökön az Interfax-Ukrajina hírügynökségnek eljuttatott közleményében. Az államfő felszólította “a Kelet és a Nyugat politikusait”, hogy fejezzék be az egymás közötti harcot Ukrajnáért.

“Amíg én vezetem ezt az országot, senkinek nem hagyom, hogy szétszakítsa. Garantálom Ukrajna egységét” – húzta alá Janukovics, hozzátéve, hogy az ukrán nép maga is meg tudja oldani azokat a gondokat, amelyeket most átél. “Természetesen, hálásak vagyunk a jó szándékért, de legyünk őszinték, időnként eme jó szándékok mögött alapvetően az Ukrajna feletti befolyásért folyó küzdelem húzódik meg” – fogalmazott az ukrán elnök. Rámutatott arra, hogy Ukrajna Nyugat és Kelet között van, és a két, egymástól eltérő civilizációnak a hatása tükröződik az ország más-más részeiben élők mentalitásában. Az ukrán nép szavai szerint ennek ellenére  egységes.

Hozzáfűzte, hogy az ukránok történelmük során folyton az egységes Ukrajna megteremtésére törekedtek, és ezért az eszméért sokan adták az életüket. “Az államunk független, a népünk felnőtt. Akarjuk, és képesek vagyunk magunk meghatározni országunk sorsát” –  olvasható Janukovics elnök közleményében.

(MTI)

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

One thought on “Ukrajnai tüntetések – Janukovics: “amíg én vezetem az országot, senki nem szakíthatja szét”

  1. Janukovics urat nem tájékoztatják a napi eseményekről, vagy arra sem szakít időt, hogy kinézzen az ablakon?

Vélemény, hozzászólás?

Top