Most itt vagy
Itt > Főoldal > Ukrajna megszüntette Lugansk áramellátását

Ukrajna megszüntette Lugansk áramellátását

Az orosz energiaügyi minisztérium úgy döntött, hogy az áramellátást biztosít az önjelölt Lugansk Népköztársaságnak (LPR) miután Ukrajna megszüntette az áramellátást, közölte a TASS.

Április 25-én magyar idő szerint éjfélkor az ukrán Energiaügyi és Kőolajügyi Minisztérium, valamint az Energorynok állami vállalat lezárta az áramellátást az LPR területére.

“Az ukrán hatóságok által tett ilyen lépések humanitárius katasztrófához vezethetnek, ezért az orosz energiaügyi minisztérium úgy döntött, hogy megkezdi a villamosenergia ellátásának megkezdését annak érdekében, hogy humanitárius segítséget nyújtson az LPR lakosainak” – mondta a forrás. “A szükséges tápegységszintet fenntartják” – tette hozzá.

A forrás rámutatott, hogy a Zuyevskaya Themal erőmű és a Starobeshevskaya hőerőmű Ukrajna területén található Donyeck régió képes volt arra, hogy elegendő energiát termeljen a Lugansk régió igényeinek kielégítésére.

Közben az orosz energiaügyi minisztérium elutasította az LPR tápellátását.

Kedden korábban az LPR Energiaügyi Minisztériuma kijelentette, hogy jelenleg a saját kapacitásával villamos energiát nyújt a köztársaság állampolgárainak

Fotó: © Ruslan Shamukov / TASS

Powered by Facebook Comments

Minden vélemény számít!

Top