Most itt vagy
Itt > Főoldal > Újra elnök lehet Vlagyimir Putyin

Újra elnök lehet Vlagyimir Putyin

Vlagyimir Putyin hivatalban lévő orosz államfő a szavazatok 71,97 százalékával győzött a leadott voksok 21,33 százalékának összesítése alapján.

A második helyen Pavel Grugyinyin kommunista jelölt végzett 21,33, a harmadikon pedig Vlagyimir Zsirinovszkij liberális demokrata politikus 6,96 százalékkal.

Az Oroszország elleni új támadások, köztük az úgynevezett Szkripal-ügy növelték az orosz elnökválasztáson való a részvételi kedvet – jelentette ki Valerij Fjodorov, a VCIOM állami közvélemény-kutató intézet igazgatója vasárnap Moszkvában.

Fjodorov szerint a történtek megerősítették az oroszok eltökéltségét, még azok is elmentek szavazni, akik eredetileg nem akartak, hogy megmutassák a Nyugatnak, hogy fölösleges Oroszország megfélemlítésével próbálkozni. (Szergej Szkripal volt orosz kettős ügynököt és lányát megmérgezték Angliában, London Moszkvát vádolta meg az incidenssel, amit az orosz vezetés visszautasított.)
Ella Pamfiova, a Központ Választási Bizottság elnöke közölte, hogy a választási részvétel moszkvai 18 órakor 60 százalékos volt. Az urnák az Oroszországi Föderáció központi régiójában két órával, Kalinyingrád megyében hárommal később zártak.


www.magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

7 thoughts on “Újra elnök lehet Vlagyimir Putyin

 1. Nyilvánvaló volt, mert más nemlenne képes arra amire Putyin. Ha nem Ő, akkor ma nincs Oroszország

  1. Azért kérdezze meg a Putyin nélküli Oroszorzságról a valódi oroszokat is négyszemközt.
   Másfelöl a szovjet összeomlás óta egyre kisebb az az
   ország, ha egyszer eltünne észre sem vennénk.

    1. Kedves TIBL!
     Áldott, békés, nyugodt húsvéti ünnepeket kívánok Neked és Kedves Családodnak!

     1. Köszönöm szépen, viszont kívánok boldog húsvéti ünnepeket

Vélemény, hozzászólás?

Top