Most itt vagy
Itt > Gazdaság > Újabb külföldi segítség – Németek segítenek a magyar kis- és középvállalkozásokon

Újabb külföldi segítség – Németek segítenek a magyar kis- és középvállalkozásokon

 

 

 

 

 

 

 

 

Üzleti faktoring tevékenységre szakosodott céget indított Magyarországon a német Grenke csoport, a közel 100 millió forintos induló tőkével létrehozott GF Faktor Zrt. a hazai kis- és közepes vállalkozások számára biztosít pénzügyi megoldásokat – mondta Baltay Zsombor, a GF Faktor Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek.

Rámutatott: az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a likviditási nehézséggel küzdő cégek száma az országban, ez különösen a kis- és közepes vállalkozásokat sújtja. A cégbírósági adatok szerint az idén az első háromnegyed évben 18 ezer felszámolási eljárás indult, 22 százalékkal több, mint egy évvel korábban.
A vezérigazgató szerint a vállalati finanszírozásban a banki hitelezés visszaszorulóban van, a jegybank adatai szerint az első fél évben jelentősen, mintegy 211 milliárd forinttal csökkent a bankrendszer vállalati hitelállománya. A visszaszoruló hitelezés mellett általánossá vált az igény, hogy a szállítók egyre hosszabb fizetési határidővel állítsák ki a számláikat, ami még kedvezőtlenebb likviditási helyzetbe hozza őket – mutatott rá.
Baltay Zsombor elmondta: a GF Faktor Zrt. – a Grenke-csoport nemzetközi tapasztalatainak felhasználásával – egyedi megoldásokat dolgozott ki a likviditási problémák kezelésére. A kibocsátott számlákat a befogadást követően azonnal előfinanszírozzák megbízóik számára. Ezzel a megoldással a vállalkozások jelentősen javíthatják likviditási helyzetüket és erősíthetik pénzügyi mutatóikat – mutatott rá.
Amikor a számla esedékessé válik, a megbízóval előre egyeztetett, összehangolt felszólítási eljárás kezdődik, amelyre az ügyfél bármikor hatással lehet. Emellett a GF Faktor a teljes körű portfólió-menedzsment keretében folyamatosan figyelemmel kíséri a megbízók vevőinek hitelképességét – tette hozzá a vezérigazgató.
A Grenke-csoport 2006 óta van jelen Magyarországon, ekkor hozta létre Baltay Zsombor az irodai alkalmazások finanszírozására szakosodott Grenkeleasing Magyarország Kft-t., így Németország és Svájc után Magyarország a harmadik állam, ahol a vállalat faktoring tevékenységgel is megjelent.

 

MTI/magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top