Most itt vagy
Itt > Belföld > Tízmilliárdos zöldség, gyümölcs, dohány szerkezetátalakítási támogatást utal a Vidékfejlesztési Hivatal

Tízmilliárdos zöldség, gyümölcs, dohány szerkezetátalakítási támogatást utal a Vidékfejlesztési Hivatal

 

 

 

 

 

 

 

 

Zöldség, gyümölcs, dohány szerkezetátalakítási-, héjas gyümölcsűek nemzeti- valamint a különleges rizstámogatás utalását indította el április 23-án a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Mindhárom jogcímben a 2012-ben kérelmezett, 2013-ban esedékes kifizetések kezdődtek meg – a támogatások összege megközelíti a 10 milliárd forintot.

Zöldség, gyümölcs, dohány szerkezetátalakítási támogatás keretében csaknem 9,5 milliárd forintot kap az a 2300 gazdálkodó, akiknek 2012. évi területalapú támogatási kérelmét az MVH jóváhagyta, és a jogszabályban foglalt feltételeket teljesítették. Szintén április 23-án indult a héjas gyümölcsűek nemzeti támogatásának kifizetése. A támogatás keretében 98 millió forintot meghaladó összeget utal az MVH mintegy 1500 termelőnek.

Ezzel egy időben megkezdődött a különleges rizstámogatás kifizetése is. Mintegy 60 rizstermesztő igényelte ezt a támogatást, melynek éves keretösszege több mint 370 millió forint. Az egy hektárra jutó támogatási összeg a 2012. évre vonatkozóan 115 730 forint.

 

MTI/magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top