Most itt vagy
Itt > Gazdaság > Termelői piac nyílik a Budapesten, a Rózsák terén

Termelői piac nyílik a Budapesten, a Rózsák terén

 

 

 

 

 

 

 

Magyar zöldségeket, gyümölcsöket és élelmiszereket árusítanak ős- és kistermelők szombattól a főváros VII. kerületében – közölte csütörtökön a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) csütörtökön az MTI-vel.

Az új termelői piacot Tóth Katalin, a VM helyettes államtitkára nyitja meg augusztus negyedikén Budapesten, a Rózsák terén.
Az MTI érdeklődésére a minisztériumban elmondták: a piac a tervek szerint egyelőre szombatonként reggel 8-tól délután 3 óráig tart nyitva, és az egységesen kialakított standokon kínálják portékáikat az árusok. Amennyiben igény mutatkozik rá, a többi napokon is megjelennek termékeikkel a kis- és őstermelők – fűzték hozzá.
Az első magyar termelői piacot Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át tavaly augusztusban Budapesten, Kőbányán. Azóta több termelői piac is nyílt az országban.
Idén júniustól a szaktárca épülete előtt – Budapesten a Kossuth téren – is lehet vásárolni magyar árukat minden pénteken a Vidék Mustra elnevezésű termelői piacon. Az árkádok alatt egyszerre több mint 50 termelő kínálja portékáit, a vásárlás előtt itt a vevők meg is kóstolhatják a termékeket. A cél az, hogy a fővárosiak és a turisták megismerhessék a magyar vidék ételeit, értékeit.
A Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Piac Szövetkezet további termelői piacok megnyitását is tervezi azért, hogy a jó minőségű, egészséges magyar termékeket minél több helyen, közvetlenül a termelőtől lehessen megvásárolni, élénkítve ezzel a magyar mezőgazdaságot.
A helyi piacok fellendítését több jogszabályváltozás is segítette az elmúlt időszakban. Így a minőségi magyar termékek népszerűsítése érdekében a szaktárca egyszerűsítette a termelői piacok megnyitásának és működtetésének feltételeit – olvasható a közleményben.

MTI/magyartudat.hu

 

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top