Most itt vagy
Itt > Honvédelem > Térítésmentesen kapott Magyarország hadfelszereléseket Németországtól

Térítésmentesen kapott Magyarország hadfelszereléseket Németországtól

 

 

 

 

 

 

 

 

Térítésmentesen kapott Magyarország hadfelszereléseket Németországtól, a tíz teherautót és az ötszáz rohamsisakot Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön vette át a németországi Feldkirchenben.

Németország a Magyarországnak átadott eszközökkel próbálja ki, hogy miként lehet “egy szövetségesnek jogilag rendezett módon ingyenesen átadni hadi felszerelést” – mondta az MTI-nek telefonon Hende Csaba.
Az ünnepélyes átadáson jelen volt több vezető német politikus, köztük Christian Schmidt, a védelmi minisztérium államtitkára, aki beszédében hangsúlyozta, hogy kiválóak a német-magyar katonai kapcsolatok – tette hozzá.
A használt, de jó állapotú Mercedes-Benz Unimog típusú teherautókat a honvédség híradós alakulatai használják majd, a legmodernebb típusú, új kevlársisakokat pedig az Afganisztánban szolgálatot teljesítő magyar katonák. Ezek a felszerelések az “előfutárai” lehetnek további, “akár rendszeres és nagy volumenű” eszközátadásoknak – mondta a miniszter.
Hende Csaba kifejtette: a német hadsereget (Bundeswehr) a következő években jelentősen átalakítják, és ennek során nagyon sok haditechnikai eszköz válik majd feleslegessé. Ezeket a főszabály szerint értékesítik, de nem zárkóznak el az elől, hogy adott esetben Magyarország számára térítésmentesen adjanak át felszerelést.
Hozzátette: már megkapták az összesítést azokról az eszközökről, amelyektől a Bundeswehr az átszervezési folyamatban meg kíván válni, és a magyar honvédség vezérkarának szakértői “meghatározták azokat a tételeket, amelyek érdekesek lehetnek számunkra”.

MTI /magyartudat.hu

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top