Most itt vagy
Itt > Belföld > Szocialista szemfényvesztés

Szocialista szemfényvesztés

Európa a magyarok javát akarja – mondta az Európai Parlament (EP) szociáldemokrata frakciójának vezetője múlt csütörtökön, Budapesten. Gianni Pittella az Európa jövőjéről tartott tanácskozást felvezető sajtótájékoztatón hangsúlyozta, barátai a magyar népnek, és szeretnék, ha a magyarok éreznék, hogy támogatják őket.
A Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének frakcióvezetője szerint miközben Európa Magyarország támogatója, az ország polgárainak az elmúlt években „nagy mesét”, hazugságot kellett meghallgatniuk arról, hogy az EU befolyásolni akarja az ország belügyeit, hogy fenyegetni akarja Magyarország létét. Pittella úr természetesen nem képviseli Európát.
Részben azért nem, mert 2014-ben az európai parlamenti választásokon Európa-szerte az emberek 42 százaléka vett részt, úgyhogy az Európai Parlament messze van attól, hogy az európai népakarat megtestesítőjének lehessen nevezni. Másrészt azért, mert a szocialisták önmagukban nincsenek többségben az EP-ben.

A szocialisták 25,43 százalékkal, a liberálisok 8,92 százalékkal együtt többséget alkotnak. Hozzájuk csapódnak még mások is, többek között az Európai Baloldal a maga 6,92 százalékával. Az új parlamentben a konzervatív erők, az Európai Néppárt 29,43 százalékkal van jelen. Amit tehát európai véleményként hallunk, az nem más, mint a szocialisták és a liberálisok szövege, amit a liberális európai média felerősít.
„A munkanélküliség, különösen a fiatalok munkanélküliségének csökkentését, az adócsalás elleni küzdelmet, a magánbefektetések támogatását nevezte kiemelten fontosnak Martin Schulz, az Európai Parlament szocialista elnöke másnap. Közölte, több mint 23 millió ember nem talál munkát Európában, közülük öt millióan 25 évnél fiatalabbak. Martin Schulz kijelentette: megállítják a szélsőjobbot és a populistákat.
A PES budapesti kongresszusa nem volt egy sikertörténet. Nemrégiben még arról volt szó, hogy itt lesznek az európai szociáldemokrata mozgalom nagyágyúi, Sigmar Gabriel német alkancellár, Matteo Renzi olasz és Stefan Löfven svéd miniszterelnök, valamint Federica Mogherinit, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője.
Nos, csak Löfven jött el. Martin Schulzra várt a feladat, hogy magyarázza a PES egyre inkább megmagyarázhatatlan politikáját. Az európai szocialisták jól látják az európai tőkés rendszer betegségének tüneteit, de nem értik magát a betegséget, ezért az ajánlott kezelési mód sem jó. A fiatalkori munkanélküliséget nem lehet legyőzni, ha a kapitalizmus néhány alapvető eleméhez nem nyúlnak hozzá.
A magánberuházások önmagukban nem segítenek, az államnak kellene beavatkoznia, csökkentve a piac szerepét.
Erről a szocik hallani sem akarnak.
Ha nem változtatják meg a lisszaboni szerződést, az EU szétesik a szegények és gazdagok csoportjára, ami előbb vagy utóbb, de az egész EU-t maga alá temetheti.
Ha nem adóztatják meg a gazdagokat, akkor a szélsőségek elleni harc nem több mint üres frázis.
Nagyjából úgy, mint a PES egész budapesti kongresszusa.

Thürmer Gyula

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

2 thoughts on “Szocialista szemfényvesztés

  1. Martin Schulz viszont örüljön, hogy a nyolc elemijével remek állást talált, amit furcsa módon meg is tud tartani. Remélem nem sokáig…

Vélemény, hozzászólás?

Top