Most itt vagy
Itt > Belföld > Szociális kártya bevezetését szorgalmazza a Jobbik

Szociális kártya bevezetését szorgalmazza a Jobbik

A jelenlegi segélyezési rendszer veszélye, hogy nem élelmiszerre, ruhára, lakásfenntartásra fordítják az összegeket, hanem élvezeti cikkekre vagy uzsorásokhoz kerül, ezért a Jobbik határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek a szociális kártya bevezetése érdekében – mondta Novák Előd, a párt alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus szavai szerint a parlament népjóléti bizottságának előző napi ülésén Czibere Károly szociális államtitkár kérdésre azt felelte, hogy nem tervezik a szociális kártya bevezetését, a Jobbik azonban azt kéri, néhány hónapon belül készüljön erre vonatkozó törvényjavaslat.

A jobbikos politikus célzottabb támogatási rendszer kialakítását sürgette, kifejtve, hogy a szociális kártya csökkentené az uzsorásbűnözést és a helyi gazdaságot is fellendítené.
Kifejtette azt is: névre szóló, át nem ruházható kártyát szeretnének, amivel nem lehet készpénzt felvenni; a rajta elhelyezett összegből pedig csak élelmiszert, ruhát, tanszert, gyógyszert lehetne venni, jövedéki terméket nem.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top