Most itt vagy
Itt > Főoldal > Szíriai konfliktus- genfi ​​béketárgyalások január 22-én

Szíriai konfliktus- genfi ​​béketárgyalások január 22-én

Az ENSZ főtitkára, Ban Ki -moon azt mondta, Szíria kormánya és az ellenzék az első alkalommal vesz részt béketárgyalásokon – Genfben január 22-én .
“Megbocsáthatatlan lenne, hogy nem ragadják meg ezt a lehetőséget, hogy véget vessenek a szenvedésnek és rombolásnak”, figyelmeztetett.
Az ENSZ , az Egyesült Államok és Oroszország már próbálta a hónapban, hogy mindkét fél egyetért a konfliktus politikai megoldásában.
De voltak viták , hogy ki képviselje a terroristákat és elnököt,  Bashar al -Assad-ot.
Reméli, áttörés történt, miután világhatalmak megállapodtak Iránnal vasárnap  nukleáris programjával kapcsolatosan .
A genfi ​​konferencia a járható békés átmenet irányába mutat, amely megfelel a jogos törekvésnek, mely a szíriai nép a szabadságához és  méltóságának megőrzéséhez”.
A nyilatkozattal kapcsolatban, az ENSZ szóvivője, Ban kifejezte elismerését amerikai és orosz diplomaták által végzett munkához kapcsolódóan, valamint az ENSZ szíriai különmegbízottja, Lakhdar Brahimi hozzáállást is elismerte .
“Mi megyünk Genfbe, amely remény ad nekünk, ” mondta. “A genfi ​​konferencia garantálja a biztonságot és védelmet valamennyi közösség Szíriában “.
Azt kéri, hogy azonnal vessenek véget az erőszaknak és  a kölcsönös megegyezés alapján ” egy átmeneti kormány, teljes végrehajtó hatalom, beleértve a katonai és a biztonsági erőket, amelyek magukban foglalják az Assad-kormány tisztviselőit  és az ellenzék tagjait .
Ban figyelmeztetett minden felet, hogy ők is jönnek Genfbe: ” komoly szándékkal, hogy véget vessenek a háborúnak, amely már több mint  100.000 emberéletet követelt, és csaknem kilenc millió ember hagyta el a harcok miatt otthonát,  nyilatkozott a BBC-nek.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top