Most itt vagy
Itt > Belföld > Szerdán hadrendbe áll a medinai NATO-radar

Szerdán hadrendbe áll a medinai NATO-radar

Szerdán hadrendbe áll a medinai háromdimenziós NATO-radar, amellyel teljessé válik a magyar légtérellenőrzés – jelentette be Hende Csaba honvédelmi miniszter kedden a medinai radarállomáson.

A tárca vezetője az új radarkomplexum hadrendbe állítási ünnepségén hangsúlyozta: “a világ élvonalába tartozó technológiának és csúcskategóriás vadászrepülőknek köszönhetően elmondhatjuk, hogy amit ma, a 21. század elején itt, Európában megtehetünk a honi légtér védelmében, azt meg is tesszük”.
Hozzátette: az új radarállomás nemcsak Magyarország, hanem az egész NATO légterének védelméhez hozzájárul.

Fotó: Honvédelem

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

2 thoughts on “Szerdán hadrendbe áll a medinai NATO-radar

  1. Nagy kár, hogy nem a megfelelő helyre került! Ha kárunk származik majd belőle, hogy pl. nem észlel időben előállnak majd a bölcs, előrelátó aktivisták felelősséget vállalni? Mint Bős-Nagymaros?

  2. Japán a mosoly országa! Magyarország meg kész röhely! Honvédelmi, meg összes többi “vezetésével!”
    A széles néprétegeknek az, az érzése, hogy az ország nem a népé, hanem néhány tízezer emberé, akik a ha¬talmat gyakorolják, és a hatalommal visszaélnek, hogy minden állami intézmény milliók szenvedése árán csak eme kevesek rövidlátó politikáját és önző céljait szolgálja
    Jászi Oszkár: Magyar kálvária, magyar feltámadás, Bécs, 1920. szept,
    “Ha közelebbről szemléljük azokat a férfiakat, akik tébolyult időkben a világot igazgatják, jobban csodálkozunk hitványságukon, mint amennyire meglep minket létezésük. Megdöbbentő milyen kevés tehetség szükségeltetik ahhoz, hogy valaki birodalmak sorsa felett döntsön, és be kell látnunk, hogy az emberi dolgokban van valami végzetszerű, és titokzatos amire nincs magyarázat”
    Chateaubriand fr. történész

Vélemény, hozzászólás?

Top