Most itt vagy
Itt > Főoldal > Svájc- Az Egyesült Államok kérésére letartóztatták a FIFA vezetőit

Svájc- Az Egyesült Államok kérésére letartóztatták a FIFA vezetőit

Moszkva szerint törvénytelen az amerikai hatóságok eljárása.

Törvénytelennek nevezte az amerikai hatóságok eljárását az orosz kormány szerdán, nem sokkal azután, hogy az Egyesült Államok kérésére letartóztatták a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hét tisztségviselőjét Zürichben.

Alekszandr Lukasevics orosz külügyi szóvivő a botrány kapcsán azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy törvénytelenül próbálja rákényszeríteni a törvényeit a világra.
Ismételten felszólítjuk Washingtont, hogy ne próbáljon messze a határain túl is a saját törvényeit alkalmazva igazságot szolgáltatni, hanem kövesse az általános elfogadott nemzetközi jogi eljárásokat – közölte az illetékes az Interfax orosz hírügynökség tudósítása szerint.
A szóvivő szerint az ügy nyilvánvalóan újabb esete az amerikai törvények területen kívüli alkalmazásának.
A letartóztatásokat eredményező amerikai vádiratban kilenc magas rangú FIFA-illetékest – köztük a két jelenlegi alelnököt – és öt sportmarketing-vezetőt vádolnak korrupcióval. Az amerikaiak által készített dokumentumban egyebek mellett az áll, hogy az érintettek zsarolásra, csalásra és pénzmosásra épülő rendszert működtettek több mint két évtizeden keresztül.
A svájci ügyészség a zürichi letartóztatásokkal párhuzamosan bejelentette, hogy büntetőeljárást indított a 2018-as oroszországi és a 2022-es katari világbajnokság odaítélése kapcsán, hűtlen kezelés és pénzmosás gyanújával.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top