Most itt vagy
Itt > Belföld > Sikkasztás miatt ítéltek el első fokon egy somogyi polgármestert

Sikkasztás miatt ítéltek el első fokon egy somogyi polgármestert

A bíróság ítélete nem jogerős, mert azt az ügyész ugyan tudomásul vette, azonban a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be.

A Fonyódi Járásbíróság sikkasztás vétsége és hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte egy somogyi település polgármesterét.

A település önkormányzata rendszeresen vásárolt mezőgazdasági és kertészeti eszközöket egy vállalkozástól, ezért a cég a korábban levásárolt összegekre tekintettel egy motoros láncfűrészt ajándékozott az önkormányzatnak.
A vádlott azonban az ajándékról nem tájékoztatta az önkormányzatot, azt egy ismerősének adta, aki a láncfűrészt 200 ezer forintért eladta.

Az ügyben elrendelt nyomozás során a vádlott arra akarta rávenni az egyik tanút, hogy egy hamis használati szerződéssel igazolja a nyomozó hatóság előtt azt, hogy a láncfűrészt az önkormányzattól vette bérbe.

A bíróság ítélete nem jogerős, mert azt az ügyész ugyan tudomásul vette, azonban a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik, írja a Sonline.

A fotó illusztráció.

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top