Most itt vagy
Itt > Főoldal > Román-magyar válogatott labdarúgó-mérkőzés- Megérkezett a szurkolói különvonat

Román-magyar válogatott labdarúgó-mérkőzés- Megérkezett a szurkolói különvonat

Incidensek nélkül megérkezett Bukarestbe szombaton a Budapestről indult különvonat, amely az esti Románia-Magyarország Eb-selejtezős labdarúgó-mérkőzésre szállította a magyar szurkolók egy részét.
A szerelvény kora délután futott be egy félreeső, használaton kívül helyezett bukaresti állomásra, ahol védőfelszerelésbe öltözött kommandósok, továbbá csendőrök százai, lovas rendőrök várták a magyar szurkolókat, miközben a levegőben a rendőrség helikoptere körözött.
Leszálláskor a drukkerek egy Magyarország feliratú több méteres zászlót feszítettek ki a vonat elé, ahol a román hírtelevíziók kameráinak tucatjai közvetítették élőben érkezésüket.

Bukarest, 2014. október 11. Megmotozzák a magyar szurkolókat a bukaresti Băneasa pályaudvaron 2014. október 11-én, akik különvonattal érkeztek az esti Románia-Magyarország Eb-selejtezős labdarúgó-mérkőzésre. MTI Fotó: Baranyi Ildikó
Bukarest, 2014. október 11. Megmotozzák a magyar szurkolókat a bukaresti Băneasa pályaudvaron 2014. október 11-én, akik különvonattal érkeztek az esti Románia-Magyarország Eb-selejtezős labdarúgó-mérkőzésre. MTI Fotó: Baranyi Ildikó

A vonaton utazó mintegy 800 magyar szurkoló a lelátókon megszokott „Ria-ria-Hungária!” és “Magyarok, magyarok!” buzdítást skandálva, fegyelmezetten vonult a számukra előkészített több tucatnyi autóbusz felé, amelyekkel a stadion melletti, elkerített magyar szurkolói övezetbe szállítják őket.
Irina Dragan, a román csendőrség szóvivője arról tájékoztatott, hogy délig semmilyen komolyabb incidens nem történt a presztízsmérkőzésre készülő szurkolók körül.
A román média arról számolt be, hogy a vonat hajnali kettőkor lépte át a határt és az útlevél-ellenőrzésnél néhány drukker sörös-dobozokat, és petárdákat dobált a peronra.
A magánúton érkező szurkolók egy része Székelyföldön töltötte az éjszakát és az ottani drukkerekkel együtt érkezik Bukarestbe.
A román fővárosban minden útkereszteződésben rendőröket látni. A kisautókkal, vagy buszokkal érkező magyar szurkolókat a város bejáratától rendőri felvezetéssel viszik a stadionhoz, ahol a magyar szektor mellett őrzött parkolót biztosítanak számukra.
Tavaly szeptemberben, a Románia-Magyarország vb-selejtezőt megelőző randalírozás miatt 16 magyar drukkert egy évre kitiltottak a román stadionokból, 19-et pénzbírsággal sújtottak. Akkor összesen hatvan – magyar és román – szurkolót állítottak elő.
Idén országszerte 3000 csendőr és kétszerannyi rendőrt mozgósítottak a román-magyar meccs miatt.
Romániában a rendőrség civil intézmény, míg a csendőrség katonai jellegű rendfenntartó szervezet.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken teljes készenlétet rendelt el a bukaresti magyar nagykövetségen, és a romániai konzuli hivatalokban.
Zákonyi Botond közölte: kora délutánig egyetlen magyar állampolgár sem kért segítséget a romániai külképviseletektől és nincs tudomása arról, hogy a magyar szurkolókkal komolyabb incidensek történetek volna.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top