Most itt vagy
Itt > Belföld > Román lap- Orbán Viktor az egyetlen európai vezető, aki jó kapcsolatot ápol Vlagyimir Putyinnal

Román lap- Orbán Viktor az egyetlen európai vezető, aki jó kapcsolatot ápol Vlagyimir Putyinnal

Az Adevarul című román lap “Magyarország is ki akar szakítani részeket Ukrajnából” címmel közölt cikket arról, hogy Orbán Viktor a magyar állam támogatásáról biztosította a kárpátaljai magyarok autonómiaigényét.
A liberális újság írásának szerzői “nemzetközi elemzőkre” hivatkozva azt írják, hogy a magyar miniszterelnök a “Kreml-doktrínát” követi: Oroszország határain túl élő oroszok védelmére hivatkozva csatolta el a Krím félszigetet, és követeli Ukrajna föderalizálását. A cikk szerint megismétlődhet a krími forgatókönyv, hiszen Orbán Viktor külpolitikája az “irredenta mozgalmak támogatását helyezi előtérbe az egykori Osztrák-Magyar Monarchia területén”.
A román lap szerint az ukrán válságban és az orosz szeparatista mozgalmakban a budapesti vezető is lehetőséget látott arra, hogy hangosabban követelje a határon túli magyar közösségek önrendelkezését. Ezzel  Budapest “egyértelműen elhatárolódott az EU egységes hangjától” – húzták alá a cikk szerzői.
Úgy vélik, Orbán Viktor az egyedüli európai vezető, aki vállalja, hogy jó kapcsolatot ápol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, ami az orosz beruházásokat az ukrán válság közepette is elfogadó Magyarországot az Orosz Föderáció “trójai falovává” teheti az Európai Unióban.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

2 thoughts on “Román lap- Orbán Viktor az egyetlen európai vezető, aki jó kapcsolatot ápol Vlagyimir Putyinnal

  1. Ez megint nagyon aljas és csúsztatásokkal teli írás az Adevarul részéről. Jobb, ha megtanuljátok románok, Kárpátalja ugyanúgy magyar terület, mint Erdély!

  2. No igen, Magyarország, nem a mostani mérteében Magyarország.
    A régi NAGY Magyarország, az a haza, ami minket megillet!
    Ha ehhez pacsizni kell az Oroszokkal, ám legyen. De a független vezetést nem adhatjuk oda semmiért.

Vélemény, hozzászólás?

Top