Most itt vagy
Itt > Belföld > “Roma Gárda” alakult Pécsett

“Roma Gárda” alakult Pécsett

 

 

 

 

 

 

 

 

Pécs- A „Roma Gárda” Daflics ezredesnek nevező vezetője azt mondta: a fenyegett kisebbségek érdekében kívánnak fellépni – írja a Dunántúli Napló.

A „Roma Gárda” vezetője, a magát Daflics ezredesnek nevező Bagó Ferenca Dunántúli Napló érdeklődésére úgy fogalmazott, a cigányok, zsidók és minden más, fenyegettségben élő kisebbség érdekében kívánnak fellépni: ahol támadás éri őket, vagy fenyegetés, ott megjelennek, és fenntartják a rendet addig, amíg nem érkeznek meg a rendőrök.

A lopásért elítélt, bűntetett előéletű férfi azt ugyanakkor cáfolta, hogy fegyverek vásárlására indítottak volna gyűjtést, ez a hír magyarázata szerint egy félreértésen alapul.

A Pécsi Cigányok Egyesülete együttműködési megállapodást kötött más szervezetekkel, többek között a mohácsi kisebbségi önkormányzattal és a Magyar-Cigány Országos Biztonsági Hálózat Béke és Jogvédő Egyesülettel. Utóbbi vezetője azt mondta, jelenleg összesen három-négyszáz tagjuk van, de hat-nyolcezer új belépőre számítanak. Országszerte toboroznak.

szon.hu/magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top