Most itt vagy
Itt > Főoldal > Rácz Szabó László MPSZ elnök: Délvidéken a magyar gazdáktól el akarják venni a földeket

Rácz Szabó László MPSZ elnök: Délvidéken a magyar gazdáktól el akarják venni a földeket

A földműveseket sújtó adókkal és járulékokkal kapcsolatos igazságtalanságokról tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt Zentán a Magyar Polgári Szövetség, ugyanis – ahogyan Rácz Szabó László, a párt elnöke fogalmazott – a Magyar Polgári Szövetséget ezzel kapcsolatban megkeresték a péterrévei földművesek, és ezért a párt illetékesei úgy döntöttek, felvállalják az érdekképviseletüket azzal kapcsolatban, hogy óriási összegeket kérnek tőlük a nyugdíjalapra és az egészségügyi biztosításra.

– Tudjuk, hogy azoknak, akik földműves státusban vannak, évente megközelítőleg százezer dinárt kell befizetniük. Amikor átnéztük a papírokat és egyebeket, azt kellett megállapítanunk, hogy ugyan természetesen igaz, hogy hosszú ideig nem fizették be ezeket a tartozásokat, viszont teljesen igazságtalan az, hogy 120 százalékos kamatokat számolnak fel nekik, ahogyan az is, hogy nem adnak nekik lehetőséget arra, hogy részletekben fizessék ki a tartozásukat. Az egész rendeletet igazságtalannak tartjuk, és magát a módszert is, hiszen azt látjuk, hogy csak a magyarlakta részeken végeztek ilyesmit. Azt látjuk, hogy el akarják venni a földeket. Innentől kezdve pedig ez már nem pénzügyi politika kérdése, hanem nemzetpolitikai kérdés. Kötelességünk kiállni a magyar emberek mellett, akiket földönfutóvá akarnak tenni – hangsúlyozta Rácz Szabó László.

– Követeljük, hogy azonnal szüntessék meg ezeket az eljárásokat, vagy legalábbis ne hajtsák végre a földek elárverezését, mert ezek az emberek nem tudják kifizetni ezeket a pénzeket, hiszen sok esetben másfél millió dinár körüli összegről van szó. Részletfizetési lehetőséget követelünk, valamint azt is, hogy változtassák meg a megfizettetési rendszert, hiszen annak, aki egy hektárral rendelkezik, ugyanannyit kell fizetnie, mint annak, akinek háromszáz hektárja van – tette hozzá Rácz Szabó László.

H. G.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top