Most itt vagy
Itt > Belföld > Putyin válasza a szankciókra- Import tilalom az EU-ból származó élelmiszerekre

Putyin válasza a szankciókra- Import tilalom az EU-ból származó élelmiszerekre

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin az Oroszországi Föderáció elnöke rendeletet írt alá szerdán arról, hogy megtiltják vagy drasztikusan korlátozzák a mezőgazdasági termények importját azokból az országokból, amelyek szankciókat hoztak az Oroszországi Föderáció ellen – jelentette az Interfax orosz hírügynökség.
orosz-embargo-unios-elemiszerekreUgyanakkor, Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök bejelentette, hogy import tilalmat vezetnek be az Európai Unióból, az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából és Norvégiából származó gyümölcs- és zöldségtermékekre, baromfi, hal, sajt, tej, tejtermékre.
Az Oroszország által bevezetett ellenintézkedések nem vonatkoznak a gyermekélelmiszerekre, sem olyan árucikkre, amelyet az orosz állampolgárok maguk vásárolnak a szankciók által érintett országokban – hangsúlyozta az orosz miniszterelnök.
orosz-embargo-unios-elemiszerekre2Dmitrij Medvegyev hozzátette: “a korlátozások a mai naptól egy évig érvényesek, de ha partnereink konstruktív hozzáállást tanúsítanak együttműködésünkhöz, az Oroszországi Föderáció kormánya kész felülvizsgálni az intézkedések határidejét”.

Vlagyimir Putyin ezzel a kemény rendelettel válaszolt a nyugati szankciókra, írja az Interfax hírügynökség.

magyartudat.com

 

Powered by Facebook Comments

One thought on “Putyin válasza a szankciókra- Import tilalom az EU-ból származó élelmiszerekre

  1. Igaz hogy nem kormanyszinten,deaz EP-ben egyedul a magyarok(Jobbik)tamogattak Oroszorszagot. Akkor persze jolesett.

Vélemény, hozzászólás?

Top