Most itt vagy
Itt > Főoldal > Putyin elnök Bécsben: Az osztrákok orosz gázt akarnak vásárolni

Putyin elnök Bécsben: Az osztrákok orosz gázt akarnak vásárolni

Az osztrák-orosz gázipari együttműködés mindkét fél számára előnyös, közölte Sebastian Kurz osztrák kancellár

Az orosz gáz Ausztriába történő szállítása létfontosságú szerepet játszik az ország energiaellátásában, és az együttműködés ezen a területen előnyös mindkét nemzet számára, közölte Sebastian Kurz osztrák kancellár egy exkluzív interjúban a TASS első helyettes vezérigazgatójának, Mihail Gusmannak, Vlagyimir Putyin orosz elnök bécsi látogatásakor.

“Szeretném megjegyezni, hogy a két nagyon fontos vállalat – létrejött az Ausztria OMV és az orosz Gazprom gyümölcsöző együttműködése, ami számomra és mindkét fél számára hasznos” – mondta a kancellár.

“Az ausztriai energiaellátás igen változatos, de kétségtelen, hogy az orosz ellátás jelentős szerepet tölt be benne, és ez nemcsak Oroszországnak, hanem az európai országok számára is pozitívnak tűnhet, és annak ellenére, hogy az elmúlt évtizedek során gyakran felmerültek nehézségek, soha nem vitatták az együttműködést az energiaszektorban “- hangsúlyozta.

A moszkvai osztrák nagykövet, Johannes Aigner korábban azt mondta, hogy az orosz elnök ausztriai látogatása során a Gazprom képviselői megállapodást írnak alá az OMV-vel való további együttműködésről.

Fotó: APA/ROBERT JAEGER

 

 

Powered by Facebook Comments

One thought on “Putyin elnök Bécsben: Az osztrákok orosz gázt akarnak vásárolni

Vélemény, hozzászólás?

Top