Most itt vagy
Itt > Főoldal > Paul Lendvai felhánytorgatja a “közös” magyar-osztrák múltat

Paul Lendvai felhánytorgatja a “közös” magyar-osztrák múltat

A hála közismerten nem politikai kategória, és különösen nem az államközi kapcsolatokban – írta Paul Lendvai Ausztria Magyarország nélkül című véleménycikkében, amely a Der Standard osztrák liberális napilap keddi számában jelent meg. A szerző idézi Jacob Viner kanadai közgazdászt, aki szerint a szomszédság nem garancia egyúttal jószomszédi viszonyra és úgy ítéli meg, hogy ez ma Magyarország és Ausztria kapcsolatára is érvényes.

Lendvai emlékeztet arra, hogy Ausztriai számára “történelmi tűzkeresztség” volt, hogy 1956-ban befogadta a magyarokat, és megjegyzi: Magyarország Ausztria számára minden felmérésben a legkedveltebb szomszéd állam. A szerző szerint senki nem vitatja a Magyarországra nehezedő migrációs nyomást, azonban most a szolidaritásról, a bizalomról, az együttes munkáról és az uniós szabályok tiszteletben tartásáról van szó. Az Orbán-kormány elfelejti saját történelmét és nem Ausztria megbízható uniós partnereként, hanem kiszámíthatatlanul viselkedik a menekültügy kezelése kapcsán – véli a szerző.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

6 thoughts on “Paul Lendvai felhánytorgatja a “közös” magyar-osztrák múltat

  1. A kommunista mészárlás elől menekülő magyarok nem gyújtották föl Bécs külvárosát és nem vegzálták az ott élőket. Továbbá, őket nem küldték, pénzzel tömve a zsebeiket, hanem üldözték, de ezt Pól jobban tudja, nemde?!
    A hazánkba illegális (törvénytelen) módon özönlö horda, szemmel láthatólag azzal a céllal érkezik, hogy romboljon. De ezt Pól jobban tudja, ugye?!

  2. Miért is kellene Magyarországnak hálásnak lenni?! Hogy az osztrákok lerombolták várainkat, meggyilkolták nagyjainkat? Befogadták 1956-ban a magyarokat? Mint már lágerekbe zárták őket, hosszú, kemény kihallgatásoknak alávetve őket, eü. karanténnak hazudva, hogy ne tudjanak kimenni. Ugyan már Lendvai! Ugyan már! Ön ne tudná mi és hogyan történt? Az amerikaiaknak is akkor, nem pedig most kellene a nehéz fegyverzetüket itt állomásoztatni. És még egy: gondolom azért is hálásnak kellene lennünk, hogy az alávaló trianoni döntéssel még az Őrvidéket is megkaparintották a kis osztrákok. Mire föl?

  3. Erről a budapesti születésű, 86 éves öregúrról a hálátlanság szobrát lehet elkészíteni, de felállítását nem Magyarországra kell tervezni. Az 1957-ben kisétált, itthon elkényeztetett újságírócskát nyilván valami szép magyar nő utasíthatta vissza, hogy azóta(?) is gyűlölködve, jogtalanul hirdeti Magyarország vélt rossz hírét, amit ő gerjeszt minden alap nélkül. Az idő azonban rövidesen bevégzi az ő “munkáját” is…

  4. Lendvai zsidó, akárcsak Ildikó művésznő! “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust (eredetileg zsidó) még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.” Szolzsenyicin

Vélemény, hozzászólás?

Top