Most itt vagy
Itt > Belföld > Összeomlott az európai multikulti álom

Összeomlott az európai multikulti álom

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szerint az európai vezetők képtelenek kezelni az évszázad kihívását, “a népvándorlást”, a multikulturális társadalom álma megbukott.

Harrach Péter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy vélte: “az egyszempontú” liberális és radikális nézőpont nem működőképes. Kifejtette: a liberális szemlélet szerint korlátlan bevándorlási lehetőséget kell biztosítani, de az a dogma, ami a multikulturális társadalom álmáról szól, láthatóan megdőlt; a radikális megoldás ugyan az önvédelmet biztosítja, de az életüket mentő emberek problémájára nem ad választ.
A frakcióvezető “a kettős felelősségben” látja az egyedüli tisztességes és hatékony megoldást, azaz segítséget kell nyújtani az üldözötteknek, ugyanakkor hatékony önvédelmet kell biztosítani az európai nemzeteknek is.
Harrach Péter szerint a valóban üldözöttek és a jobb életre vágyók közötti különbségtételnek Európa határain kívül kell megtörténnie, és támogatni kell a saját kultúrkörben segítséget nyújtó országokat. Hosszú távon a nemzetközi felelősség érvényesítésével, rendezett körülményeket és emberhez méltó életfeltételeket kell biztosítani a kibocsátó országokban – tette hozzá.
A lehetséges eszközöket kettéválasztotta: “kénytelenek vagyunk  európai megoldás hiányában” nemzetit keresni, és ilyen a határvédelem is. Nem teheti meg ugyanakkor egyetlen európai nemzet sem, hogy kivonja magát abból a segítségnyújtásból, ami az üldözötteket megilleti – fűzte hozzá, megjegyezve: a nemzetközi megoldás egyik fajtája a fegyveres felelősségvállalás is, amely már most is zajlik.
A frakcióvezető a férfiak negyven év utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségéről kérdésre azt mondta: nagyon szép gondolat, és sok esetben indokolt is lehet.    Ha a költségvetés az ezzel járó mintegy 200 milliárdos terhet elviseli, nem látja akadályát, de ma még nincsenek meg ennek a feltételei – mondta a kereszténydemokrata politikus, aki szerint egy ilyen lépés úgy felborítaná a költségvetést, hogy veszélybe kerülne a nehezen megteremtett egyensúly.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

One thought on “Összeomlott az európai multikulti álom

  1. A nyugat, mint mindig csak a sajat erdekeit es megszokott kenyelmet tartja szem elott. Toluk segitseget nem varhatunk!

Vélemény, hozzászólás?

Top