Most itt vagy
Itt > Belföld > OS – Továbbra is semmis a kijavított hitelszerződés

OS – Továbbra is semmis a kijavított hitelszerződés

 

 

 

 

 

 

 

 

Folytatódott a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB) az OTP Bank Nyrt. ellen az a per, amelyikben a Kúria 2013. július 4. napján hozott közbenső ítéletet. A Kúria elvárásai szerint a feleknek az árfolyamréssel kapcsolatban kellett volna elszámolniuk egymással. A Kúria által előírt részleges elszámolás helyett azonban a PKKB megállapította, hogy a hitelszerződés annak ellenére semmis, hogy azt a Kúria visszamenőleg érvényessé nyilvánította.

otp
A bíróságok feladata a jogviták eldöntése

A PKKB ítélete jól mutatja, hogy a Kúria júliusban egy korrupt döntést hozott. A Kúria teljesen feleslegesen állította helyre visszamenőleg a szerződés érvényességét. Az OTP Bank Nyrt. deviza-hitel szerződései ugyanis több okból is semmisek. A Kúria szereptévesztésben van, ha azt hiszi, hogy neki az a feladata, hogy kijavítsa az OTP Bank Nyrt. szerződéseit.

Magyarországon az igazságszolgáltatást olyan emberek vezetik, akik a hatalmi elit gazdasági érdekeit védik

A PKKB pénteki ítélete egy lépés a törvényes rend helyreállítása felé. Az elmúlt időszakban egyre több bírósági ítélet ismeri el, hogy a bankok deviza-hitelszerződései semmisek. Ezek a döntések hozzájárulnak ahhoz, hogy a végrehajtási eljárásokat le lehessen állítani.

Bővebben: www.pitee.org

Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület

magyartudat.com

 

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top