Most itt vagy
Itt > Főoldal > Oroszország: Sikeresen tesztelték a Kinzhal hiperszonikus rakétát

Oroszország: Sikeresen tesztelték a Kinzhal hiperszonikus rakétát

A hangsebesség tízszeresével repül.
Megsemmisítette célját a gyakorlótéren a tengeri célpontok ellen kifejlesztett Kinzhal típusú, hiperszonikus rakéta, amelyet az orosz légierő egy MiG-31-es elfogó vadászgépéről lőttek ki – közölte vasárnap az orosz védelmi tárca.

A Kinzhal és több más új támadófegyver létezését március 1-jén fedte fel Vlagyimir Putyin orosz elnök a parlament két háza előtt elmondott éves beszédében. A páratlannak mondott fegyverrendszerek kifejlesztését Putyin azzal indokolta, hogy az Egyesült Államok egyoldalúan kilépett a rakétavédelmi rakétarendszereket korlátozó, 1972-ben megkötött ABM-szerződésből és egy globális rakétavédelmi rendszer kiépítésével az Egyesült Államok az amerikai-orosz hadászati egyensúly megbontására törekszik.
A vasárnapi moszkvai közlemény szerint a MiG-31-es a déli katonai körzet egyik repülőteréről száll fel “gyakorló-harci őrjáratozás” keretében, és a teszt során megerősítést nyertek a Kinzhal “nagy pontosságú légi rakétakomplexum” taktikai és műszaki jellemzői, valamint időmutatói. A védelmi tárca közölte, hogy a MiG-31-esből indított és a hangsebesség tízszeresével haladó Kinzhal rendszerrel az év eleje több mint 250 tesztet hajtottak végre, éjjel és nappal, különböző meteorológiai körülmények között.
Az első ilyen rendszer december 1-jén kezdte meg a gyakorló-harci őrjáratozást.
A moszkvai katonai tárca szerint a hiperszonikus, a radarok által nehezen észlelhető és nagy manőverezési képességű légi ballisztikus rakéta hatótávolsága meghaladja a kétezer kilométert, írja Pogár Demeter Moszkvából.

www.magyartudat.com

 

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top