Most itt vagy
Itt > Főoldal > Orosz régió kormányzója lehet Steven Seagal

Orosz régió kormányzója lehet Steven Seagal

A volt hollywoodi színész, Steven Seagal, aki jelenleg az orosz külügyminisztérium amerikai humanitárius kapcsolatokért felelős különleges megbízottja, a vlagyivosztoki Meridian Nemzetközi Filmfesztiválon bejelentette,  hogy ő szeretne lenni a Primorszk régió kormányzója.

“Az apám családja innen származik, minden alkalommal, amikor idejövök, többet szeretnék látni Primorszkból és itt szeretnék kormányzó lenni” – mondta a színész és harcművész világbajnok.

A Primorszki Régió választási törvénye és az orosz törvények szerint azonban csak orosz állampolgárok tölthetnek be ilyen tisztséget, “akik külföldi állampolgársággal, tartózkodási engedéllyel vagy egyéb dokumentumokkal igazolják a külföldi államban való tartós tartózkodást”, nem jogosultak a kormányzói posztra. Ez azt jelenti, hogy az orosz útlevél mellett Steven Seagal születésekor amerikai állampolgár, és 2016 januárjában szerezte meg a szerb állampolgárságot. Magyarul, Seagalnak sűrgősen fel kell vennie az orosz állampolgárságot.

Mivel a szeptember elején a Primorszki régióban tartott kormányzó választások eredményeit törölték, az a kérdés, hogy ki lesz a következő kormányzó, meglehetősen helyénvaló.
A szeptember 16-i választások második fordulójának eredményei szerint az Egyesült Oroszország pártot képviselő Andrej Tarasenko ügyvéd kormányzó győzelmet aratott.
A szavazatok 100% -ával 49,55% -kal (253 200 szavazattal), míg riválisa, a kommunista versenytárs Andrej Isenko 48,06% -ot (vagyis 245550 szavazatot) szerzett.
Ugyanakkor a jelöltek azzal vádolták egymást, hogy megsértik a törvényt, és a Központi Választási Bizottság azt javasolta a regionális választási bizottságnak, hogy tegye semmissé a választások eredményeit a szavazás megszorításának és “a választók akaratának azonosításának lehetetlensége miatt”.

Az új választásokra december 16-a előtt kerül sor.

Fotó: © Vjacsheszlav Prokofjev / TASS

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top