Most itt vagy
Itt > Belföld > Őrizetben a délvidéki magyar elnök támadója

Őrizetben a délvidéki magyar elnök támadója

A rendőrség őrizetbe vette azt a nőt, aki a Gaudi-Nagy Tamás által szervezett múlt heti rendezvényén leköpte Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét. A volt jobbikos képviselőről közben kiderült, hogy a párt EP-listavezetője mellett dolgozhat majd szakértőként Brüsszelben.
Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az ellen a nő ellen, aki múlt kedden az Országház előtt leköpte Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökét. A rendőrség őrizetbe vette a nőt. Emlékezetes, a vajdasági politikus az Országgyűlés alakuló ülésére érkezett – Áder János meghívására – múlt kedden a Parlamentbe, amikor a Kossuth téren a földtörvény ellen tiltakozók szidalmazni kezdték, és le is köpték.
A demonstrációt Gaudi-Nagy Tamás szervezte, és felszólalt Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti (EP-) listavezetője is. A jogvédőként dolgozó Gaudi-Nagy ráadásul később azt nyilatkozta, Pásztor örülhet, hogy ennyivel megúszta, és azt is hozzátette, hogy „lámpavason szoktak lógni a hazaárulók”.
A Jobbik igyekszik a felelősséget eltolni magától, Morvai Krisztina azonban – habár állítása szerint nem ért egyet Gaudi-Nagy megszólalásával – azóta sem határolódott el politikustársától. Ráadásul az Európai Parlamentben is számít közreműködésére szakértőként.
Tegnap kifejtette, hogy eddig is dolgozott együtt bizonyos ügyekben Gaudi-Naggyal, és „nem lát semmi okot rá, hogy ez a jövőben ne így legyen”. Úgy látja, a lámpavas felemlegetése nem csorbítja a felkészültségét és hozzáértését. Morvai Krisztina azt is elmondta, mivel nem tagja a Jobbiknak, így szabad kezet kapott abban, hogy milyen szakértőkkel dolgozik együtt. Kérdésünkre hozzátette, hogy még csak kérés vagy utalás sem érkezett a Jobbik vezetésétől annak érdekében, hogy Gaudi-Nagy Tamás nélkül folytassa a munkáját.
Pedig a Jobbik a történtek után egyértelműen leszögezte, hogy „elvált az útjuk” Gaudi-Naggyal, és nem tartoznak felelősséggel a tetteiért.
A párt elnöksége közleményében azt is leszögezte, hogy sok sikert kívánnak Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő tevékenységéhez, írja az MNO-n Katona Marian.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

2 thoughts on “Őrizetben a délvidéki magyar elnök támadója

  1. Nem is értem. A nagyfőnök meg akarja védeni a magyar földet. A jobbik is meg akarja védeni a magyar földet. Akkor miből ez az ellentét Gaudi-Nagy Tamással? Ebben – http://internetfigyelo.wordpress.com/2014/05/08/miert-is-koptek-le-pasztor-istvant-a-delhir-portal-tomoren-osszefoglalja/ – a cikkben talán látható, hogy miért is szeretik annyira ezt a pásztort délvidéken is, mint itthon.
    Az M1 ma reggeli A lényeg című műsorában Obersovszki és Gál olyat művelnek, hogy az ritkaság számba megy még itthon is. Egy olyan ET határozat létrehozásának létével támadják Gaudit, amit Gaudi harcolt ki az őshonos nemzetiségi kisebbségekért. Amit ezek művelnek, ahhoz pofa kell.

Vélemény, hozzászólás?

Top