Most itt vagy
Itt > Főoldal > Orbán Viktornak nem tetszenek az oroszellenes szankciók

Orbán Viktornak nem tetszenek az oroszellenes szankciók

Az Európai Unió Oroszországgal szembeni szankciói ártanak a Moszkva és Budapest közötti kapcsolatoknak,
mondta Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnöknek.

“Ha azt mondanám, hogy nincs olyan szankció, ami hátrányt okozna nekünk, akkor még nagyobb erővel tudunk haladni. Természetesen ezek az intézkedések károsak, elveszítjük a lehetőségeket “- mondta a magyar miniszterelnök.

Ugyanakkor Orbán Viktor biztos abban, hogy Magyarország és Oroszország közötti jó kapcsolat befolyással lesz a Nyugattal való normalizálásra. Megjegyezte továbbá, hogy a Moszkva és Budapest közötti kétoldalú kapcsolatok jól fejlődnek.

Az EU, az Egyesült Államok számos csatlósával 2014-ben Oroszországgal szemben korlátozó intézkedéseket vezetett be, összekötve őket a Krím Oroszországhoz történő visszacsatolásával, majd – az ukrajnai délkeleti konfliktussal.

Válaszul Moszkva tiltotta az oroszországi szankciókat támogató országokból származó élelmiszerimportot.
Június 29-én az EU vezetői úgy döntöttek , hogy további hat hónapra kiterjesztik az Oroszország elleni korlátozó intézkedéseket, írja a Lenta.

Fotó: Kreml sajtószolgálat

Tisztelt olvasók!
Legyenek olyan kedvesek és támogassák “lájkukkal” a Magyar Tudat Nemzeti Hírportál facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/Magyar-Tudat-577057608989203/ – Minden “lájk számít, segíti a portál működését!

Köszönettel és barátsággal!

Powered by Facebook Comments

One thought on “Orbán Viktornak nem tetszenek az oroszellenes szankciók

Vélemény, hozzászólás?

Top