Most itt vagy
Itt > Belföld > Nyáron chartergépekkel küldik vissza Magyarországra az összes menekültet

Nyáron chartergépekkel küldik vissza Magyarországra az összes menekültet

Tucatnyi charterjárattal küldik vissza nyáron Magyarországra a német, svájci és francia hatóságok azokat a menekülteket, akiket illegális határátlépés után először nálunk vettek nyilvántartásba – erről Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke beszélt egy kereskedelmi adó csütörtöki műsorában.

A kormánypárti politikus azt közölte, a járatok érkezését már bejelentették az érintett uniós országok hatóságai.
A Fidesz alelnöke szerint elképesztő nyomás nehezedik Magyarországra a menekültügyi helyzettel, annak kezelésével kapcsolatban.
Emlékeztetett arra, hogy 2012-ben 2500, 2013-ban 18 ezer, 2014-ben 42 ezer, az idén májusig több mint 50 ezer menekült érkezett Magyarországra; utóbbiak közül szerinte 800-nél kevesebben lehetnek azok, akiknek jogos lehet a menedékkérelmük, a többiek gazdasági menekültek.
Elmondta, a Magyarországra érkező menekültek átlagos tartózkodási ideje három nap, de az uniós szabályok szerint a többi európai országból bármikor vissza lehet őket küldeni hozzánk, ha először itt vették őket uniós nyilvántartásba.
Arra hívta fel a figyelmet, már 160-200 ezren lehetnek olyanok, akiket Magyarországnak vissza kellene fogadnia az uniós szabály értelmében; ez közlése szerint egy valós probléma, mert több országból már vissza is küldik a menekülteket.
Kósa Lajos közölte, idén 14 ezer ilyen határozatot hoztak a német hatóságok a menekültek Magyarországra küldéséről, míg tavaly még csak 800 embert küldtek vissza.
A menekültügyi kérdés súlyának érzékeltetésére arra hívta fel a figyelmet, tudomásuk szerint jelenleg is mintegy 5 millióan vannak úton Európába. Szerinte erre nem lehet azt mondani, hogy minden rendben van, mindenkit engedjünk be és legyünk humánusak.
Arról beszélt, Magyarország addig tudta kézben tartani a folyamatokat, amíg létezett a menekültügyi őrizetbe vétel intézménye, de azt az unió eltöröltette.
Emlékeztetett, korábban az illegális határátlépőket csak az után engedték el, miután elbírálták a menedékkérelmüket, és ha az nem volt jogos, visszaküldték abba az országba, ahonnan érkeztek.
Kósa Lajos szerint a menekültügyi őrizetbe vétel intézményét Magyarországon vissza kellene állítani, és az unió többi országában is be kellene vezetni.
A Fidesz alelnöke arról is beszélt, hogy Magyarország az uniótól lényegében – néhány eszközt leszámítva – nem kap támogatást a menekültek ellátásához.

magyartudat.com

 

Powered by Facebook Comments

3 thoughts on “Nyáron chartergépekkel küldik vissza Magyarországra az összes menekültet

  1. Annyi hely van Afrikába alapitsának ott nekik menekült táborokat.
    A keleti europaiak menekülnek mert nincs munka, és akkor ide küldik a gazdasági menkülteket? Megáll az ész.

  2. A vilagvege kezdete, ezek majd midjaan ide akarnak jonni pedig it telen futeni kel es meg is lehet fagyni – enyi

  3. Mindössze a 4 nevű Kalergi gróf terveit váltják valóra. Ez a kalergi európa benépesítésére egy eurázsiai- negroid kevert fajtájú ember típust képzelt el, ami nélkülöz minden pozitív értéket és könnyen irányítható. A vezető/irányító szerep persze a zsidóságnak jutna. Ennek a tervnek a megvalósítása folyik minden európai kormány lelkes közreműködésével. Ez logikusan következik az eseményekből. Amiket beszélnek orbántól szarköziig az csak halandzsa és arra jó, hogy a tudatlanok hülyének nézzék a vezetőiket és dühöngve ne lázadjanak föl.

Vélemény, hozzászólás?

Top