Most itt vagy
Itt > Főoldal > Netanjahu: Nem hagyjuk, hogy katonáinkat a hágai bíróság elé citálják

Netanjahu: Nem hagyjuk, hogy katonáinkat a hágai bíróság elé citálják

A palesztinok az összetűzést választották, de nem fogunk ölbe tett kézzel ülni, jelentette ki Benjámin Netanjahu miniszterelnök az izraeli kormány vasárnapi szokásos ülésének kezdetén.
izrael-europa-ellenNem hagyjuk, hogy a hadsereg katonáit és tisztjeit a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság elé citálják, magyarázta a kormányfő a Palesztin Hatóságnak járó vám- és adóbevételek folyósításának felfüggesztését, Izrael válaszát a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbírósághoz benyújtott pénteki palesztin csatlakozási kérelemre.
A Palesztin Hatóság vezetőit kell elszámoltatni, mert szövetségre léptek a Hamász háborús bűnöseivel,tette hozzá Netanjahu a jeruzsálemi közszolgálati rádió értesülése szerint.

Avigdor Liberman külügyminiszter szintén vasárnap Izrael cserbenhagyásával vádolta az európai országokat a külföldre akkreditált izraeli nagyköveteknek tartott előadásán.

Az Európai Parlament vitáján elhangzott hazugságok Cion bölcseinek jegyzőkönyvére emlékeztetnek- állította Liberman, aki ezáltal antiszemitizmussal bélyegezte meg az európai politikusokat, a huszadik század eleji, zsidó világuralmi törekvéseket hangoztató “antiszemita pamflet-hamisítványra” utalva.

Az izraeli diplomácia vezetője kiemelte Svédországot és Írországot, ahol a törvényhozások a Palesztin Állam elismerését sürgették. Lépéseiket az 1938-as helyzethez hasonlította, amikor Nagy-Britannia és Franciaország a háború megelőzése érdekében – mint utóbb bebizonyosodott, tévesen – kiegyezett a náci Németországgal. „Svédország és Írország viselkedése irányunkban ahhoz hasonlítható, ami Csehszlovákia feldarabolásához vezetett”- fogalmazott Avigdor Liberman.

A külügyi tárca vezetője az európai szövetségesek fontosságát is hangsúlyozta beszédében.
Bejelentette, hogy szerinte 2015-ben nem a palesztinok, Irán vagy az arab államok a mi nagy kihívásunk, hanem a nyugat-európai országok, írja az RT.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

One thought on “Netanjahu: Nem hagyjuk, hogy katonáinkat a hágai bíróság elé citálják

  1. Az a szörnyű, hogy még komolyan is gondolják! Ilyenkor hol szunnyadnak az emberi jogi aktivisták? Tényleg lekaphatná már valaki Justitia szemét takaró kendőcskéjét!!!

Vélemény, hozzászólás?

Top