Most itt vagy
Itt > Belföld > Miniszterelnök: Közép-Európának biztonsági garanciákat kell kapnia

Miniszterelnök: Közép-Európának biztonsági garanciákat kell kapnia

Katonai természetű, közlekedési és szállítási, valamint energiabiztonsági garanciákra van szüksége Közép-Európának – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Pozsonyban, Közép-Európa legjelentősebb kül- és biztonságpolitikai fórumán, a Globsecen.
A katonai természetű biztonsági garancia fő támasza a NATO-tagság, de regionális katonai együttműködésre is szükség van, és ennek jegyében 2016-ra meg is alakulhat a közép-európai harccsoport – mondta a kormányfő a visegrádi tagállamok miniszterelnökeinek részvételével rendezett panelbeszélgetésen, melyről olvashatnak itt.
A közlekedési és szállítási garanciákkal kapcsolatban szükségesnek nevezte a határ menti együttműködést, valamint az észak-déli közlekedési folyosó kiépítését.
Orbán Viktor fontosnak nevezte emellett az energiabiztonság garanciáját, szorgalmazva az észak-déli irányú energetikai infrastruktúra fejlesztését. Jelezte egyúttal, hogy az energiabiztonsági garancia részének tartja a nukleáris energia elfogadtatását is, valamint hozzátette: ugyancsak fontosnak tartja, hogy a palagáz-kitermelés lehetőségét ne korlátozzák.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top