Most itt vagy
Itt > Belföld > Menekültügy- Kunhalmi szerint szélsőjobboldali kormányunk van

Menekültügy- Kunhalmi szerint szélsőjobboldali kormányunk van

Az MSZP arra kéri Tarlós István főpolgármestert, hogy a “kormány gyűlöletkampányával” ellentétben vállaljon szolidaritást a menekültekkel, és minden Budapestre érkezőt tisztasági csomaggal segítsen – jelentette be Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Kiemelte, a főváros is jobban járna, ha az életüket mentő, sokszor családosan, kisgyermekekkel érkező menekülteknek nem embertelen körülmények között kellene eltölteniük néhány napot a városban.
Az MSZP ezért azt is kéri a városvezetéstől, hogy nyissa ki az összes közterületi illemhelyet, továbbá vegye fel a kapcsolatot a menekülteket segítő civil szervezetekkel, akiknek az adománygyűjtését üres raktárhelyiségekkel is segítse.
Kunhalmi Ágnes szerint a kormány “undorító plakátkampányra” és kerítésépítésre fordítja azokat a forrásokat, amelyeket a menekültek támogatására kap az Európai Uniótól.
Hangsúlyozta, a magyarok majdnem 70 százaléka ettől függetlenül elutasítja a magyar-szerb határra tervezett “új vasfüggönyt”, hiszen tudják, hogy az nem oldja meg a problémát, sőt rossz üzenetet közvetít a világba Magyarországról.
Az ellenzéki politikus kérdésre azt mondta, a menekülthelyzetre nincs nemzetállami megoldás, azt európai szinten kell rendezni. A  kormány ráadásul nem is a gondokat kívánja felszámolni a kerítésépítéssel, hanem az ország valós problémáiról, rossz kormányzásáról akarja elterelni a figyelmet – mondta Kunhalmi Ágnes, aki szerint a kormánynak olyan ésszerű intézkedésekre kellene költenie, mint a határőrizet megerősítése, a menedékkérelmi eljárások felgyorsítása, valamint az emberséges fogadó környezet megteremtése.
“A szélsőjobboldali kormány ezen a téren megbukott” – zárta tájékoztatóját a szocialista képviselő.

magyartudat.com

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

One thought on “Menekültügy- Kunhalmi szerint szélsőjobboldali kormányunk van

  1. Habár már nincs rászorulva, de ha esetleg mégis, hamisítsa meg a bérletét Kunhalmi, és menjen ki legalább a Keleti pályaudvarra. Ott saját szemével láthatja, ha akarja, hogy dobálják szét az adomány ételeket-italokat, táskástól, mindenestől a kis védencei.
    Foglalkozna inkább az emberkereskedőkkel, -csempészekkel, hiszen az egyik portálon naprakészen tudatják hova, mennyien lesznek Magyarországra irányítva!!!

Vélemény, hozzászólás?

Top