Most itt vagy
Itt > Belföld > Medvegyev: A magyar-orosz kapcsolat stabil és barátságos

Medvegyev: A magyar-orosz kapcsolat stabil és barátságos

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök, vasárnap azt mondta, hogy Oroszország és Magyarország kapcsolata jó, annak ellenére, hogy az EU sulykolja az oroszellenes szankciókat.

Az EU problémákat és okokat gyárt, és ettől függetlenül kapcsolatunk Magyarországgal stabil és barátságos, mondta az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel történt kazanyi  találkozó után Medvegyev.

Egy nehéz időszakban élünk, de a helyzet jobb és jobb lesz, mondta az orosz miniszterelnök.
Orbán Viktor azt mondta, hogy a magyar-orosz kapcsolatot ígéretes tovább építeni, és ez a jövőben követendő tendencia, Magyarország jó partnere Oroszországnak, tette hozzá a magyar miniszterelnök.

Medvegyev megjegyezte, hogy Oroszország és Magyarország különböző területeken együttműködnek, értve ezt az energiaszektorra és a mezőgazdaságra. Reméljük, hogy ez a jövőben is előnyös lesz mindkét nemzetnek és népeinek.

Az orosz miniszterelnök elmondta, hogy a vizes vb-n létrejött kormányfői találkozó jó alkalom volt arra, hogy megvitassák az aktuális problémákat.

A színpompás és zenei betétekkel tarkított záróünnepség során Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök köszönetet mondott Kazanynak, majd közölte: átadják Budapestnek a stafétát azt kívánva, hogy a következő vb ugyanolyan sikeres legyen és annyi érmet hozzon a magyaroknak, mint a mostani.

Orbán Viktor miniszterelnök a következő, 2017-es világbajnokság rendező országának képviseletében átvette a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) zászlaját a kazanyi vizes vb vasárnapi záróünnepségén vasárnap, írja a TASS.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top