Most itt vagy
Itt > Belföld > Medina község ellenséges célponttá válik

Medina község ellenséges célponttá válik

Szerdán a magyarországi Media községben hadrendbe állt a háromdimenziós NATO-radar. Medina ezzel felkerült azon célpontok listájára, amelyet az ellenség háború esetén feltétlenül igyekszik megsemmisíteni.

Ennek kéne örülni?

Ti szavatok:

„Szerdán hadrendbe állt a medinai háromdimenziós NATO-radar, amellyel teljessé válik a magyar légtérellenőrzés – jelentette be Hende Csaba honvédelmi miniszter kedden, a medinai radarállomáson. …Hozzátette: az új radarállomás nemcsak Magyarország, hanem az egész NATO légterének védelméhez hozzájárul. A katonai szövetség olyan nagy reményekkel viseltetik a radar működése iránt, hogy saját költségvetéséből állta az építés 94 százalékát, és a radar élettartama alatt, 2033-ig a működés költségeihez is forrást biztosít a NATO – mondta. A miniszter emlékeztetett arra, hogy az új radarállomásról még a Horn-kormány döntött 1998-ban, azonban 2010-ig mind a Zengőre, mind a Tubesre tervezett beruházás meghiúsult, “mert nem sikerült elmagyarázni az embereknek, miért fontos ez a radar”. A legnagyobb siker, hogy a Tolna megyei Medinán az emberek “saját akaratukból és jól felfogott érdeküket követve” a honvédelem ügy mellé álltak – jegyezte meg.”- írja a Honvédelem.

Mi szavunk:

Gratulálunk a 773 lakosú Medina község lakosainak. Felkerültek azon célpontok listájára, amelyet az ellenség háború esetén feltétlenül igyekszik megsemmisíteni.
Ugyanis a radar is fegyver.
A NATO ugyan azt mondja, hogy azért kell több fegyver, hogy megvédjük a békét.
Csakhogy a NATO mostanság éppen a feszültséget növeli.
Egyelőre csak fenyeget az erő alkalmazásával, holnap talán már alkalmazza is az erőt.

Thürmer Gyula

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

One thought on “Medina község ellenséges célponttá válik

  1. Egyetértek Thürmer Gyula véleményével, azzal a kiegészítéssel, hogy nemcsak Medina fog megsemmisülni elsőként egy nukleáris csapás esetén, hanem a pápai NATO-reptér is, meg a nemrég létrehozott székesfehérvári (?) irányító bázisuk is, de akár kis hazánk egésze is a potenciális áldozatok közé sorolható. Ehhez pedig az a kérdés kívánkozik, hogy ha a Medinai bázis nem csak Medina ügye, akkor miért nem kérdeznek meg minket, magyarokat ebben az ügyben is? S végül: csak a vak nem látja, hogy tengerentúli “barátunk” növeli erőfeszítéseit Oroszország (és a világ?) térdre kényszerítésére. “Madarat tolláról, embert barátjáról…”

Vélemény, hozzászólás?

Top