Most itt vagy
Itt > Főoldal > Második temerini fiúk : Van még remény, Szabadkán tárgyalják tovább a hét fiú esetét

Második temerini fiúk : Van még remény, Szabadkán tárgyalják tovább a hét fiú esetét

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szabadkán tárgyalják tovább annak a hét magyar délvidéki fiúnak az esetét akiket az ügyészség nemzeti, faji és vallási türelmetlenség szításával vádol(sic!).
A vádirat szerint Kovács Norbert, Smith Tomas, Orosz Róbert,Orosz Attila, Koperec Csongor, Apatócki Flórián, Karpinszki Kornélt az állítólag elkövetett és az előbbiekben említett bűncselekménnyel vádol az ügyészség, az apropó a dologban azonban az, hogy eme bűncselekmény nincs alátámasztva semmilyen tárgyi vagy egyéb más bizonyítékokkal, a fiúktól elkobzott tárgyak (amit rendőrség a letartóztatásuk napján október 22-én elkobzott), még a szerbiai törvények szerint sem minősül bűncselekménynek.
A felhozott és a vádiratban leírt bizonyítékok pár E.M.I-s plakát és történelmi Magyarországot ábrázoló térképek valamint “harcos” márka nevű pólók, konkrét esetben ilyen és hasonló tárgyak nem használhatók fel bizonyítéknak, mert nem részesei az adott cselekménynek.

Azonban felvetődik egy kérdés : hol vannak azok a szerb nemzetiségű elkövetők akik bántalmazták a fiúkat október 20-án?

Miért csak egy szerb nemzetiségű személyt állított elő a rendőrség?

És vajon jogos-e a több mint hét hónapos fogva tartás olyan körülmények között amilyenek uralkodnak a szerb börtönökben?

Ez utóbbi biztos, hogy nem, mert mint ismeretes a szerb “igazságszolgáltatók” az előzetes letartóztatást használják mint büntetést, még akkor is, ha ezt több nemzetközi egyezmény is tiltja.

Az előzetes letartóztatást mint törvénybe foglalt “eszközt” csak olyan esetekben lehet és szabad használni mikor arra ténylegesen és megalapozottan a szükség van és leginkább ez addig kell, hogy tartson amíg a vizsgálat alatt a tanukat ki nem hallgatják, mindannyian tudjuk, hogy ez már rég megtörtént és alapjába véve értelmetlen, hogy milyen törvényi rendelkezés alapján vannak a fiúk még mindég “előzeteseben”?!
Remélhetőleg ez a helyzet hamarosan változik és végre szabadlábon láthatjuk mind a hét fiút, ahol már alapjába véve hét hónapja kellene, hogy legyenek!

(H.Á)

Temerin Boys

magyartudat.com MT

 

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top