Most itt vagy
Itt > Belföld > Magyarországon folytatódik a rezsicsökkentés

Magyarországon folytatódik a rezsicsökkentés

 

 

 

 

 

 

 

 

Magyarországon folytatódik a rezsicsökkentés mind a háztartások, mind a vállalkozások számára – jelentette be szerdán Orbán Viktor az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

A kormány a vállalatok által használt energia árát is állami eszközökkel fogja csökkenteni – szögezte le a miniszterelnök. Orbán Viktor egyúttal világossá tette, hogy Magyarország érdekelt az egységes uniós energiapiac létrejöttében, de ennek megvalósulását rövid távon nem, csak középtávon látja elképzelhetőnek.

Nincs vita Angela Merkellel

A magyar kormánynak nincs vitája Angela Merkel német kancellárral, és a Fidesznek sincs a Németországban kormányzó CDU-val – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint megkerülhetetlen tény, hogy Németországban az ősszel választások lesznek, és Magyarország nem akar a német belpolitikába sem beavatkozni, sem a kampány témájává válni. A kormányfő kijelentette: a kormány tagjait is utasította, hogy ne kommentálják a német választási kampány eseményeit.

Magyarországnak ki kellene kerülnie az eljárás alól

A matematika szabályai szerint Magyarországnak ki kellene kerülnie a túlzottdeficit-eljárásból – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök úgy vélekedett, hogy ez hosszú és fájdalmas folyamat volt. Elmondta, hogy a kormányon belül is vita van akörül, vajon szükség van-e a két hete bejelentett összes intézkedésre. Ő személy szerint annak a híve, hogy a kiadási zárolásokon kívül arra is szükség van, hogy bizonyos egyszeri kiadásokat egyszeri bevételekből fedezzenek, az állami vagyon terhére, megemeljék a pénzügyi tranzakciós illetéket, a bankadót, az “energiaadót”, és bevezessenek egy új reklámadót. Orbán Viktor hozzátette, hogy ez még nem kész döntés.

(MTI-fidesz.hu)
magyartudat.com MT

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top