Magyarország háború és rombolás nélkül vissza tudja venni elvesztett területeit

Francesco Nitti, Olaszország volt miniszterelnöke „Nincs béke Európában” című művében Magyarországról a többi között ezt írja:
Magyarország szenvedte a legsúlyosabb területi és gazdasági megcsonkítást.
Ez a szegény ország, amely egykor a civilizációt és a kereszténységet is megmentette, olyan kegyetlen bánásmódban részesült, amelyre nem találni magyarázatot, hacsak nem a szomszédos népek prédára való vágyában és abban a tényben, hogy ezek az alantasabb népek, látván az erősebb legyőzését, teljes tehetetlenségre kívánták kárhoztatni.

Tényleg semmivel sem lehet igazolni azokat az erőszakos rendszabályokat és azt a kizsákmányolást, amely magyarföldön történt. Ami Magyarországon a román megszállás során lefolyt, a rendszeres rablást és rombolást sokáig igyekeztek titkolni.

A háború után Magyarországtól mindenki áldozatot kívánt és nem akadt senki, aki érdekében egy békülékeny, jó szót szólt volna…

Valamennyi hadviselő állam közül talán Magyarország az az ország, amely lakosságának számához viszonyítva a legtöbb halottat vesztette: a Habsburg-monarchia tudta, hogy számíthat a magyarok hősiességére s a legvéresebb vállalkozások tömeggyilkosságára jelölte ki őket. így ez a kicsiny nép ötszázezernél több halottat és tömérdek hadirokkantat áldozott fel.
Egy nép, amely olyan szellemi fokon van, mint a magyar, elfogadhatja jelenlegi status quoját ideiglenes szükségül, de remélhetjük-e mi, hogy nem fog igyekezni mindent visszaszerezni, amit igazságtalanul elvesztett és nem lesz-e néhány éven belül újabb és rettenetesebb háború. ?*

Ugyancsak Nitti írja „Európa hanyatlása és az újjáépítés útjai” című művében a következőket:

Az összes legyőzött országok között Magyarországon él leghatalmasabban a nemzeti érzés. Bizonyos, hogy a büszke és kitartó magyar nemzet még talpra fog állani és senki sem hiszi, hogy Magyarország sokáig tűri a trianoni szerződés kemény rendelkezéseit. A magyar bíboros hercegprímástól kezdve az utolsó parasztig senki sem nyugodott bele mai sorsába. Magyarország ezer éven át nagyon sokszor megmentette Európát és a kereszténységet az ázsiai betörésektől és ma is Európa legfontosabb bástyája a bolsevizmus ellen.

A háború után három évvel Budapesten még mindig ott voltak a szövetségközi katonai ellenőrző bizottságok. 1922. április 15-ig ott volt az angol katonai bizottság 19 tisztje és 18 altisztje. A franciának 22, illetve 48, az olasznak 33 és 62, a japánnak 6 tisztje volt ott. Április 15-e után csökkentették a missziók létszámát. A missziók tagjai nemcsak, hogy általában elsőrangú szállodákban éltek a magyar állam költségén, hanem fizetésüket is saját országuk pénznemében kapták. A természetben kapott szolgáltatáson és e fizetésen kívül a katonai misszió tagjai még más járandóságot is kaptak.

A jóvátételi bizottság, valamint a határmegállapító bizottság és a katonai bizottságok kiadása akkora, hogy amikor olvassuk, megalázást és borzalmat érzünk.
Nitti nyilatkozatai közül legérdekesebb talán „A béke” című könyvének magyar fordításához fűzött előszava, melyben a többi között ezt mondja:

A versaillesi szerződés és a saint-germaini, trianoni, neullyi szerződések a legbecstelenebbek, amelyeket csak ismer a modern történet. Ezek Wilson valamennyi elvének megtagadását jelentik és megszegését mindannak, amit az antant a háború alatt hirdetett.
Egyetlen néppel sem bántak el azonban gonoszabbul, mint a magyar néppel: egyetlen országot sem kínoztak meg, marcangoltak szét s raboltak ki jobban. Magyar­ország lakosságának szétosztása a modern civilizáció egyik legszégyenteljesebb lapja.

A magyaroknak nincs többé fegyverük s nincs pénzügyi eszközük sem, a lelkük azonban szilárdabb, mint valaha volt. Nem lennének annak a nemes és lovagias nemzetnek sarjadékai, amely megmentette Európát a barbárok beözönlésétől, ha megtörtek volna a fájdalom eme korszakában.

Az angol, francia és amerikai írók közül többen elismerték Magyarország megcsonkításának igazságtalanságát. Egyikük sem akart azonban rámutatni arra, hogy ki volt a felelős ezért a bűnért.

Amikor én mint Olaszország miniszterelnöke részt vettem a nemzetközi konferenciákon, már túlkéső volt a szerencsétlenség elhárítása: sokat szenvedtem azonban ezért a bűnért, amelyet ilyen könnyelműen követtek el s ma is kérdem, miért követelték Clemenceau és munkatársai, – őket az a gondolat vezette, hogy szolgálatot tesznek ezzel azoknak az államoknak, amelyeknek elő kell segíteniük a francia hegemóniát, – hogy ilyen lehetetlen módon osszák fel az ősi Magyar földet.
A magyar nemzet rá fog találni a maga útjára.
Előre látom, hogy Magyarország új háború és új rombolás nélkül vissza tudja venni elvesztett területeit.
Ennek a kilátásnak biztosítása végett meg kell azonban őriznie jelenlegi józanságát és össze kell szednie magát.
A nagy fájdalmak lesújtanak, de gyakran a feltámadás okai. Ami a holnapot illeti, minél erősebb lesz Magyarország, s minél nagyobb lesz ellenálló képessége, annál inkább fognak neki igazságot szolgáltatni.

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

33 thoughts on “Magyarország háború és rombolás nélkül vissza tudja venni elvesztett területeit

 1. A Jobbik mar teljesen eljatszotta a becsuletet.Szerintem normalis jozanul gondolkodo magyar ember nem fog rajuk szavazni.Mert tobbezerszer bebizonyosodott, hogy aki mar egyszer becsapott , az be fog csapni maskor is, mert jellemtelen !

  1. A fidesz mar teljesen eljatszotta a becsuletet.Szerintem normalis jozanul gondolkodo magyar ember nem fog rajuk szavazni.Mert tobbezerszer bebizonyosodott, hogy aki mar egyszer becsapott , az be fog csapni maskor is, mert jellemtelen !

   1. A nem magyarok támogatják a Jobbikot, akik asszimilációs európai nemzetet hozhatnak létre a történelmi Magyarország területén!
    ( Magyarként élni, a nemzetünk ellenségeként?

 2. A Jobbik egy csinált párt – Csurka István utolsó jövendölése is beigazolódni látszik. Aki eddig nem látta, az nem is akarta látni az egyértelmű jeleket.

 3. Nitti úr 1953-ban hunyt el. Igaz az írása, jogos volt a bűntudata is, de 1989-1990-ben a magyar kormánynak kellett volna lépni, olyan gondolkodású nemzetközi összefogással, mint az olasz volt miniszterlnöké. Ez elmaradt, miközben körülöttünk változtak a határok és országok. De még mindig nem késő…

 4. Már késő :az EU tagság miatt biztos ,a politikusok magyarul beszélnek de nincs nemzeti öntudatuk ( az EU is ezt akarja )tisztelet a kivételnek.Soha nem a saját útját járta és járja a Nemzet .Az emberek 50 % át már régóta nem érdekli az amiről a cikk szól.Az ország vezetői félnek beszélni és tenni bármit is amiben a Trianon szó benne van.

  1. Még egy hír Trianonról: 2020-ban nem lehet emlékezni rá. De miért? Mert 100 éve történt. Pont ezért kell emlékezni erről a szemtelen és aljas igazságtalanságról. Nekem momentán nagyon de nagyon fáj.

 5. A problama ott kezdofik ennel a nemzetnel hogy nem tud egysegesen fel lepni az erdekei ert mindig hianyzik belole a kitartas . Mar teljesen elvesziti nemzeti tudatat. Ezt a torekvest latni a mai politikaba . A fiatalok teljesen kivannak szolgaltatva az allami oktatasnak ami sajnos nem a nemzet valodi etdekeit tartja szemelot hanem a politikusok es gazdasagi vezetok rablo etdekeit. Amedig ilyen vezetoink lesznrk ne is almodozzunk az orszsg ujra eggyesiteserol.

 6. “”Minden gonosz gondolat kivétel nélkül,teketória nélkül és elkerülhetetlenül visszaszáll rosszindulatú gazdájára”” Sri Chinmoy Hát a gonosz cselekedet ?! Csak az nem hisz Magyarország feltámodásában aki nem ismeri a magyar történelmet ,a magyar nyelv szépségét-tanító erejét és nem istenien gondolkodik!

 7. Magyarország ma egy nagy menekülő nemzet.
  Aki csak tudja, elhagyja az országot,
  vagy erre készül.
  De a mindennapokban is menekül mindenki minden
  probléma elől, futunk jó messzire, ha birunk, el mindenki és minden elöl.
  Oszt csodálkozunk, hogy elvitték a fedelet a fejünk felöl. Ez van.

  1. A link egy neonáci uszitás.
   Valaha volt magyar fasizmus, magyar fasiszták,
   fölösleges előkaparni a szemétdomb alól.
   Akit érdekel Trianon valódi okai, olvassa el
   Nemeskürty István Mi Magyarok c. (tan)könyvét.

   1. Te ebbe ne beszélj bele! Először lakj itthon, majd tanulj meg helyesen írni magyarul, és utána irkálhatsz!!

 8. Ezt a cikket angolul is szeretnem latni hogy megoszthassam az Americai baratokkal hogy lassak hogy mi is tortent velunk.. Errol semmit nem tudnank es meg sok minden masrol. Legszivessebben elkuldenem az INFOWAR.COM -hoz. Akkor tobb szazezren megtudjak ha nem millionyi ember.

  1. ..Egy ezeréves nemzetet tettek tönkre a “győztes hatalmak ” és politikai okokból azt a harcos, művelt, Európát mindig megvédő keresztény országot: mely mindig Európát védte!!!… A magyar népen álltak bosszút, nem csak Magyarországon, mivel 3- és fél millió magyart hajtottak idegen, primitív uralom alá!!! …ezt a régi magyar-honhoz hozzá sem lehetett hasonlítani a toleranciát a rabló, cinikus utód-államok “lovagiasságához??!!…” Rögtön elkezdték üldözni a leszakított 1000- éves magyar őslakosokat a nemzet-rablók !!!… telhetetlenségükben nem ismertek határt, sőt a románok a megszállás alatt a legaljasabb módon raboltak, vitték nemzeti javainkat: rabolták a Nemzeti Múzeumunkat, könyvtárainkat, ingó és ingatlan értékeinket, mozdonyokat, vasúti- kocsikat: amit csak értek!!!…Az egyik magasragú angol tiszt már nem tudta ezt ép ésszel nézni és leállította ezt a rablást,és rájuk ordított “Legyen már vége ennek a rablásnak !!!”… (később szobrot is kapott érte a mai napig is ott áll az emlékmű!..) Népszavazást nem engedélyeztek a “győztes hatalmak”, mert tudták ők az 1000- éves Magyarországon akarnak továbbra is élni !!!… EZÉRT IS VOLT IGAZSÁGTALAN TRIANON …..

   1. Amerikai (nem angol) Harry Hill Bandholtz tábornok lovaglópálcás szobra
    a budapesti Szabadság téren (a 2006 -os székházgyújtogatással szemben) látható.
    A lovaglópálca, amivel a románokat kizavarta az országból, a háta mögött látható 🙂

    Miután még senki nem írta alá Versaille szerződést,
    mert a román csapatok még itt voltak,
    a Tanácsköztársaság már összeomlott, folyt a horthysta fehér terror,
    így a Clerk misszió (ez angol) bábkormányt hozott létre, hogy legyen
    aki aláírja a Trianont. Ezt a Horthy vezette “kormány” meg is tette, így
    az hivatalos lett, most már kormányerőre emelkedhetett a mészárlás
    és Magyarország teljes rombadöntése.

    Persze, hogy igazságtalan volt Trianon, de mi mindent megtettünk
    az előtte levő években, hogy velünk ezt megtehessék, saját magunkat
    üldöztük folyamatosan és még ma sincs vége, mindenki ezzel él vissza
    és uralkodik rajtunk, mi meg “csodálkozunk”.

    Amig lesz aki megeszi a rádió-tv sorosgyűlöletkampányt, addig ne is álmodozzunk
    normális Magyarországról, örüljön ha ide temetik.

 9. “Zsu” -nak.
  Az amerikaiak nagy része azt sem tudja, hogy létezik
  Magyarország, hol van, illetve nem is érdekli őket.

  Minket sem érdekel különösebben az amerikai nép és
  nem is tudunk róluk semmit (“Iker torony, JFK,”…stb)
  A rendszerváltásnál néhányan gratuláltak nekem a
  magyar köztársasághoz (“Puszkász és 56 után végre szabadok vagytok”).

  New York -ban a magyar negyedben számtalan magyar él, aki egy szót sem tud angolul, mert nem
  megy át az utca túloldalára sem, merthogy minek.

  A mai amerikai kollegák meg sajnálnak minket, hogy
  újra szélsőjobb propaganda van Magyarországon,
  miután már egyszer ők Hitlert leverték, Sztálin meg sehol. (Én csak mosolygok, az orbáni rezsim sem örök)

 10. Igazságtalanul döntöttek… és mivel beszálltunk a hülyeségbe, ezért eljátszottuk azt is, hogy 2020-ban visszakapjuk a területeket. Én annyit mondok még, hogy ha akkor a Horthy-ék meg a Telekiék nem szállnak be Hitler mellé a csónakba, akkor talán 2020-ban visszakapjuk. Nem fogjuk. És ebből cirkusz lesz.

  1. Mr. Ígaz.
   Igaza van, jó amit írt, de ez csak részigazság.
   Ugyanis Magyarország legnagyobb hibája a nemzetiségek “kezelése” volt Trianon előtt.
   Ha nincs I. V.Háború és Trianon, a történelmi Magyarország akkoris szétesik, csak hosszabb
   és nem tragikus úton. Hasonlóan mint a volt Yugoszlávia, Csehszlovákia, és a Szovjetúnió.

 11. Comment *”Isten áldja meg a magyart,tartson neve míg a Föld tart,Isten áldjon meg bennünket,minden igaz magyar embert..”.és nem az a magyar ember akinek az őse az volt,hanem akinek az utódai is azok lesznek .AMEN.

 12. Edét kibővítve:

  Mint jól tudjuk, józanésszel sem árt emlékezni néha indulatok helyett,
  a valódi tanúlság jóval nagyobb:

  Magyarország Trianon nélkül is szétesett volna.

  A degenerált győztesek agressziója csak meggyorsította ezt,
  ne felejtsük, pont azt csinálták, mint ma Orbán Viktor a “Soros-migráncs” őrülettel,
  ők is a hatalmukat betonozták be pont így, besöpörve a világ egyetértő tapsát
  (és megalapozva a II. Világháborút)

  Ma vagy nem lennénk,
  vagy esetleg több magyar lakta terület maradt volna itt,
  ha válás békés, mint a volt Csehszlovákiában,
  vagy polgárháborús lett volna mint a volt Yugoszláviában,
  vagy atomkatasztrófás mint a volt Szovjetúnióban 🙂

  Ha a nemzetiségeinket egyenlő félként kezeltük
  volna, “Trianon” nincs a vereség ellenére sem
  és Ferenc Ferdinánd (merénylet-trónörökös)
  sem mondhatta volna:
  “lesz olyan radirom, amivel Magyarországot eltüntetem a térképről”.
  Tehát:
  A történelmi Magyarország mindenképpen szétesett
  volna, mert a nemzetiségeinket magunk ellen fordítottuk, ezt használták fel a trianonosok.

  1. Ez így van: “Trianont” alapvetően
   a nemzetiségeink üldözésének köszönhetjük ..

   Ma pedig:
   A skizofrén despota diktátorunk lelke mélyén gyűlöli a magyarokat,
   hiszen őt kihagytuk a Nagy Történelemből, mindössze 1.5 millió
   lefáradt honfitársunknak köszönheti az önkényuralmát, ezért
   üldöz immáron mindenkit, orvostól, bíráktól a hajléktalanokig át, az egész országot.
   Betegesen retteg a saját hatalma elvesztésétől,
   ami nem csoda ….

   1. murray… ki is a skizofrén? Kár is szót vesztegetni az agymosottakra, amilyen maga is.. Itt viszont ne firkáljon.

    1. csibemókus (k.m.), ha nem bírod ki ….
     akkor reagálj a bejegyzésekre, had dörzsölje a
     kezét örömében ….. akit illet 🙂

     Az oldal címe pedig itt van csak neked, mint
     nehéz felfogásúnak:
     “Magyarország háború és rombolás nélkül vissza tudja venni elvesztett területeit”

     Ekkora marhaságot, na mindegy, más sem hiányzik
     nekünk és Erdélynek, hogy újra leigázottak legyenek
     általunk, mi meg belerokkanjunk. A történelmi Magyarországnak nincs létjogosultsága, merthogy
     nem is volt.
     Lásd a volt Yugoszlávia, Csehszlovákia, Szovjetunió ..

     Ami Orbánt illeti, az orvosi – pszichológusi szakvélemény rövidített kivonata. Ez van ma itt.

 13. Magyarország háború és rombolás nélkül vissza tudja venni elvesztett területeit. A megállapítás jogos, és igaz lehetne, de csak egy esetben. Ha Magyarországnak kmpatibilis vezetői államférfiai lennének, és nem olyan lehetetlen alakok, akik rendszerint rossz döntések hozatalával bebukják hazánk tekintélyét, és nemhogy a területek visszavételének tárgyi jogmegállapodását kezdeményeznék, hanem áruló módon elfordulnak attól. Egyetlen egy normális politikust sem tudok megnevezni aki a magyarság érdekeit kellő módon képviselhette volna. Talán Darányi Kálmán és gróf Teleki pál lehettek volna ilyenek, de nem hagyták őket. Ma nemhogy visszavegyük ezeket a területeket, hanem azon kell imádkoznunk nehogy még veszitsünk a maradékból is vagy netán a magyarok legyenek európa kurd nemzete, és magyarország európa kurdisztánja. Az EU aztán végképp nem szolgálja a magyarság érdekeit. Brüsszelt felejteni kéne.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas - informatikai jelsorozat, melyet a szolgáltatók a látogatók számítógépére helyeznek el. Fontos tudni, hogy az ilyen jelsorozat önmagában semmilyen módon nem képes a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Név, e-mail cím vagy bármilyen más személyes információ megadása nem szükséges, hiszen az ilyen megoldások alkalmazásakor a látogatótól a szolgáltató nem is kér adatot, az adatcsere voltaképpen gépek között történik meg. Az internet világában a személyhez kötődő információkat, a testreszabott kiszolgálást csak akkor lehet biztosítani, ha a szolgáltatók egyedileg azonosítani tudják ügyfeleik szokásait, igényeit. Az anonim azonosítók személyes adatbázissal nem kerülnek összekapcsolásra. A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás