Most itt vagy
Itt > Főoldal > Magyarország felébredt Csipkerózsika álmából

Magyarország felébredt Csipkerózsika álmából

Vlagyimir Putyin január 14-én, kedden Novo- Ogaryovo-ban találkozott Orbán Viktorral. A megbeszélésen mindkét vezető egyetértett abban, hogy Brüsszel elnyomó stratégiájával szemben fel kell venni a harcot – olvasható a Pravda legfrissebb számában.

A Paksi Atomerőmű új blokkjainak orosz érdekeltsége stratégiai áttörést hoz a nyugati diktatúra felszámolásához. A két új nukleáris reaktor a mai villamos energia felhasználás 40- százalékát fedezi.

Magyarország az egyik legfontosabb gazdasági és kereskedelmi partnerünk, külkereskedelmét tekintve, a nem EU tagállamok közül Oroszország az első helyen szerepel Az új reaktorok megépítésével Magyarország energia függetlensége jelentős mértékben nő, amely gazdasági biztonságot jelent az ország számára. A munkálatok elvégzésének 40 százaléka helyben történik, ezzel a jelentős munkahelyteremtő lépéssel pedig az adóbevételek is nőnek. Csak a kivitelezéshez szükséges munkálatok adóbevételekből a magyar állam több, mint egymilliárd forintra számíthat. Oroszország 2,7-3 ezer milliárd forint összeget hitel formájában fektet a projekt megvalósításába, amelynek 80 százaléka az építési költségeket teszi ki. Magyarország számára nagyon kedvező feltételeket jelent a hitel konstrukció – nyilatkozta sajtótájékoztatóján az orosz miniszterelnök..

Orbán Viktor, még 2011. novemberében – visszatérve Moszkvába -, azt nyilatkozta, hogy Európa előbb – utóbb kénytelen lesz Oroszországra stratégiai szövetségi partnerként tekinteni. Ezt a gondolatmenetet kell Oroszországnak követni és a feltételeket biztosítani. A Rosatom kiszorította a versenyből a francia Areva SA , Korea Electric Power ( Kepco ), Dél-Korea, a Toshiba Corporation of Japan és a Westinghouse Electric Co. vállalatokat, annak ellenére, hogy a szerződés aláírását erősen kifogásolták Brüsszelben. Az EU erőszakos beavatkozásának ellenére elkészült a Gazprom Déli Áramlat vezeték terve, amely szintén jelentős áttörést hoz Magyarország számára az energiapiacon – tette hozzá Vlagyimir Putyin.

“Magyarország érdekeit szolgálja az orosz tőkebefektetés” – nyilatkozta Orbán Viktor a sajtótájékoztatón. A Déli Áramlattal kapcsolatosan, a magyar miniszterelnök többek közt elmondta, hogy a kormány elsődleges feladatának tekinti a szerződésben foglaltak teljesítését.

Orbán Viktor - Magyarország miniszterelnöke - Fotó: Pravda
Orbán Viktor – Magyarország miniszterelnöke – Fotó: Pravda

A sajtótájékoztatón az orosz vezető beszámolt az Magyarország EU-ban betöltött szerepéről és elismeréssel szólt Orbán Viktor politikai nagyságáról.

Orbán Viktor 2010-ben, hazájában kapott bizalma hatalmas. Ellentétben számos európai országgal, a magyar miniszterelnök folyamatosan az ország szuverenitásának megőrzéséért harcol. A magyar parlament által többször módosított Alkotmány az erkölcsi értékek, ezzel együtt pedig az egész magyar nemzet megőrzését dokumentálja. Az új Alaptörvényben szerepel  a hagyományos családi és keresztény modell, amelyen a magyar állam alapszik, korlátozott jogokat biztosít az abortusz végrehajtásának és meghatározza a házasságot, mint kapcsolatot egy férfi és egy nő között.

Magyarországon rendkívüli változások mentek végbe: a központi bank átszervezése, a magán- nyugdíjpénztárak államosítása, valamint az adó jogszabályok módosítása, amely kitért a banki szektor és a multinacionális vállalatok azonos közteher viselésére is. Ezek az intézkedések mind Orbán Viktor erőfeszítéseinek köszönhetők. A változások igen heves negatív reakciót váltottak ki az európai és a washingtoni vezetőkből. Orbán Viktor nem volt hajlandó engedményeket tenni Magyarország uniós szavazati jogaival kapcsolatosan sem.

A magyar miniszterelnök egyedülálló szerepe az EU-ban vitathatatlan. Soha nem az EU érdekeit helyezte országa érdekei elé – nyilatkozta a Pravdának Alexei Drynochkin. Az Európai Unióban Orbán Viktor nem kedvelt személy, azzal vádolták, hogy megsértette az EU egyes rendelkezéseit – nyilatkozta az MGIMO (az egyik legrégebbi orosz egyetem) professzora. A jelenleg szóban forgó orosz hitel lehetővé teszi Magyarország számára, hogy költségvetéséből saját célokat tudjon megvalósítani, ezzel pedig jelentős mértékben csökken az országban kialakult pénzügyi feszültség – tette hozzá Drynochkin.

A stratégiai áttörés egyértelmű jelei láthatók – kommentálta az eseményeket Anna Filimonova, a Balkáni Válság Szláv Tanulmányok Intézetének kutatója. A Szovjetunió összeomlása után, a keleti blokk országai az euro-atlanti szövetség részévé váltak, most az Oroszország felé fordulás időszakát éljük. A folyamat az Európai Unió politikája mellett Oroszország EU-ra gyakorolt nyomásának is köszönhető – mondta a szakértő. Az EU erőszakos politikája a tagországok gazdasági és politikai bomlásához vezetett, az egyes országok adósrabszolgaságban élnek, hatalmas méreteket ölt a munkanélküliség, folyamatos az elszegényedés és a fiatalok elvándorlása tömeges méreteket ölt – magyarázta Filimonova. Bulgária népessége például, az elmúlt tíz évben egymillió fővel csökkent. Az EU nem orvosolja a helyzetet, éppen ellenkezőleg. Úgy tűnik, hogy politikája tudatosan vezet hanyatláshoz, az állami szuverenitások, a függetlenség elvesztéséhez és a romboláshoz. A szakértő szerint, Orbán Viktor egyike azoknak a politikusoknak, aki elsőként komolyan aggódik országa állapota miatt. Ő egy igazi bölcs politikus és államférfi. Kiállta a kritikát, és egy másik utat keresett. Pragmatikus személyiségének köszönhetően megőrizte országa nemzeti szuverenitását, azaz, pénzügyi és energetikai függetlenséget szerzett . Ez a pragmatizmus biztosítja Magyarország jövőjét. Oroszország segítségével lehetővé válik, hogy Magyarország végrehajtsa célkitűzéseit és véget vessen Brüsszel diktatúrájának – nyilatozta Anna Filimonova a Pravdának.

Magyarországon áprilisban választások lesznek. A jelenlegi kormányzó párt kulcsfontosságú stratégiája között szerepel az eddig elért 20 százalékos rezsicsökkentés folytatása, a gáz-és villamosenergia-árak további csökkentése. Orbán Viktor az új orosz piac megszerzésével tartani tudja ígéretét – olvasható a Pravda oldalán.

Címlapfotó: 2014. január 14. Moszkva – Sajtótájékoztató a magyar-orosz tárgyalásokról – Fotó: Kreml

 magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top