Most itt vagy
Itt > Belföld > Magyar válogatott támadó a pozsonyi Slovanban

Magyar válogatott támadó a pozsonyi Slovanban

De hogy pont a Slovanhoz kellett mennie? Ahhoz a Slovanhoz, aminek szurkolói szó szerint gyűlölik a magyarokat?

Priskin Tamásról -merthogy róla lesz szó – eddig nem volt különösebb véleményem. Felvidéki magyarként még jobban is érdekelt a pályafutása. Karrierje kezdetén még bíztam benne, hogy a válogatottban végre megtaláltuk, ha nem is Kocsis, vagy Bene, de minimum Kiprich utódját.

Priskin serdülőként a Fc Komáromban kezdte a pályafutását, a Duna északi partján, Győrbe 15 évesen került, ahol később bemutatkozott az NBI-ben, megkapta a hivatalos állampolgárságot, majd a válogatottba is innen hívták meg. Hosszú légiósévek után is Győrbe tért vissza tavaly nyáron. Amikor jelenlegi csapatának, a Győri Etónak a tulajdonosa előzetesbe került (valószínűleg jogosan), és az Etót visszasorolták az NBIII-ba (azt most hagyjuk, hogy jogosan, vagy nem), várható volt, hogy Priskin sem marad a Rába partján. Még szimpatikus is, hogy nem valamelyik  pártcsapathoz igazol, hanem újra légiósnak áll. Így elmondható, hogy Priskin csak légiósként váltogatta úgy a csapatait, mint más azokat a bizonyos alsóneműket, itthon megmaradt az Etónál.

De hogy pont a Slovanhoz kellett mennie? Ahhoz a Slovanhoz, aminek szurkolói szó szerint gyűlölik a magyarokat? Priskin felvidéki magyarként talán nem tudja, hogy a Csallóközben van egy színmagyar város, aminek csapata jelenleg is a szlovák élvonalban szerepel, és ahol 2008-ban a Slovan elleni meccsen “érdekes” dolgok zajlottak?

Nehezen tudom elképzelni, hogy egy olyan kiterjedt kapcsolatokkal rendelkező menedzser, mint Vörösbaranyi József (Priskin ügynöke), ne tudott volna egy nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, negyvenhétszeres válogatott támadót beprotezsálni egy osztrák, vagy lengyel csapathoz. Helyette még a magyarnál is alacsonyabb színvonalú bajnokságba helyezi, oda is a (tót nyelven) Slovan Bratislavához…  Mert Pozsony mellett csak a közelsége szól. Erre viszont csak azt tudom mondani, hogy Bécs is közel van…

Ha Priskin valóban aláír a Slovanhoz, akkor annak színeiben pályára lépve, mit gondol majd a DAC elleni őszi meccsen?

Netán ha még gólt is szerez?

Megcsókolja a Slovan címerét?

Mert ezekután azt is kinézem belőle…

Magyar Harcos

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Top