Líbia… nem az volt a baj, hogy diktátor volt Kadhafi

Mit kapott a líbiai polgár alanyi jogon? Hihetetlen. Líbia: Kadhafi “diktátor “idején 16 dolog járt alanyi jogon a líbiai állampolgároknak. Ez mára a múlté lett, az amerikai demokrácia-export jóvoltából:

1. Líbiában mindenkinek állampolgári jogon járt az ingyenes elektromos áram, vagyis senki sem fizetett villanyszámlát.

2. Líbiában a bank állami tulajdonban volt, és 0% kamatot számított fel a líbiai állampolgároknak adott
kölcsönök után.

3. A saját otthon alapvető emberi jog volt Líbiában.

4. Minden újdonsült házaspár 60 ezer Dinárt (kb. 50.000 USD) kapott az államtól, hogy az első otthont megvehesse,
és családot alapíthasson.

5. Az oktatás és az egészségügyi ellátás teljesen ingyenes volt. Kadhafi hírhedt “rémuralma”
előtt a líbiaiak 25%-a tudott írni-olvasni, a diktátor alatt ez az arány 83% lett!

6. Ha egy líbiai állampolgár gazdálkodással akarta megkeresni a kenyerét, akkor az államtól kapott földterületet, házat, gazdasági épületeket, vetőmagot, illetve az induló állatállományt. Mindezt természetesen ingyen!

7. Ha egy líbiai polgár nem talált az országon belül olyan oktatási intézményt, vagy egészségügyi ellátó
helyet, amire szüksége volt, az állam fizette a külföldi tanulását vagy ellátását. Ezen kívül havonta 2300 USD ellátást biztosított lakhatásra és autókölcsönzésre.

8. Ha egy líbiai autót vásárolt, az állam kifizette a vételár felét.

9. Líbiában a benzin ára 0,14 USD volt literenként. Ez a mai magas USD/HUF árfolyammal számolva is csak 31 Ft.

10. Líbiának nem volt külső adóssága, a háború nyomán a nemzetközi bankokban befagyasztott betéteinek összege hozzávetőleg 150 milliárd USD volt, amit az új líbiai demokrácia már sosem fog viszontlátni.

11. Ha egy líbiai nem talált munkát a diplomája megszerzése után, az állam mindaddig fizette számára az adott ágazatra jellemző átlagbérrel megegyező bérpótló támogatást, míg nem talált munkát.

12. A líbiai olajexportjából befolyó pénzek egy részét az állam közvetlenül a líbiai polgárok bankszámlájára utalta. Minden állampolgár részesedett tehát a nemzeti ásványkincsek értékesítéséből származó bevételekből.
13. Minden anya aki gyermeknek adott életet, 5000 USD-nek megfelelő összeget kapott.

14. Az élelmiszereket ártámogatással lehetett megvásárolni, 40 loave kenyér 0,15 USD, vagyis kb. 34
Forint volt. (Azt sajnos nem tudtam kideríteni, hogy hány kiló a 40 loave.)

15. A líbiaiak 25%-a rendelkezik egyetemi diplomával

16. Kadhafi öntözési projektjének köszönhetően a sivatagi ország gyakorlatilag egész területe ellátott
ivóvízzel.

A líbiai adórendszerről: Líbiában minden jövedelem adóköteles volt. Havi 1000 Dinár jövedelemhatárig (ez kb. 189.000 Ft) 5 azaz ÖT% az adókulcs, e fölött 10%. Mindenki fizetett ezenkívül jövedelemtől függően 1-3% úgynevezett Dzsihád adót, és 3,75% nyugdíj járulékot. Ezek önmagukban is barátságosnak tűntek, különösen, ha beszámítjuk, hogy nem volt villanyszámla, és évente mindenki kapott állami támogatást (ez az olajexportból származó juttatás volt), ami egyedülállóknak 1800 LD/év, házasoknak 2400 LD/év és még gyermekenként további 300 LD/év.

Csak egy megjegyzés:

Kadhafival nem az volt a baj, hogy diktátor, hanem az, hogy az olajat nem volt hajlandó a fedezetlen USD-ért exportálni.
Aranyat kért a dollár helyett.
Ezért legyilkolták.
Ennyit az amerikai demokráciáról.
És ami számunkra még fontosabb: feltartotta Európa felé az afrikai menekültáradatot, írta Kelet Hangja Műhely (orientalista).

Küldte: László Györgyné

magyartudat.com

23 thoughts on “Líbia… nem az volt a baj, hogy diktátor volt Kadhafi

 1. Kár érte! Nyugodjon békében! (Még van pár dolog, amiért kegyetlenül meggyilkolták, de azt sokan tudjuk, a magyar felesége talán egyszer megszólal.)

 2. A hír igaz. 1980-84-íg dolgoztam ott. Sokat tudnék mesélni,de az biztos , hogy iszonyú fegyelmet tartott / pl erkölcs rendészet volt , katonai ruhában jártak a gyerekek iskolába , nem voltak szórakozó helyek / az öregek sírtak vissza az olasz gyarmatosítókat /. Alapvetően nagyon jól éltek , de dög unalmasan. Az viszont biztos, hogy többször próbáltak merényletet elkövetni ellene, de sikertelenül és kemény megtorlás volt a következménye . Az biztos, hogy külföldiek dolgoztak, nekik nem igazán kellett.

 3. Nem az amerikaiak voltak fő gyilkosai,hanem a franciák,Sárközy elnökkel az élen,az első bombák francia repülőkről hullottak Libiára,de ez bele illet az “arab tavasz” doktrinába,ami ide jutatta Közel-Keletet….nyomoruságba

 4. Amerika ahová a lábát beteszi, ott minden romba dől, a fedezet nélküli dollárjával világhatalomnak hiszi magát, de sorra ébrednek az országok, az emberek és látják, hogy egy métely, a züllöttségével, a rombolásával, a hazugságaival. Nem e világra való! A jóravaló emberekből bábokat csináltak, kiszipolyozzák őket és telehazudják a fejüket!!!!

  1. Az igazság úgy van,ahol amerikai ,,segitséggel”demokráciát akartak,mindenütt káosz lett,az emberek pedig földönfutóvá ,menekültekké váltak!

   1. Viszont sehol nem ment volna az őslakos népesség ostobasága nélkül. Az emberek jó része bármilyen marhaságra rávehető.

  2. Líbia támogatta a nemzetközi terrorizmust pl a palesztin terroristákat, az iszlám felszabadító mozgalmakat, többek között Lockerbye-nél lezuhant utasszállító gépet az ő egyik ügynöke robbantotta fel.
   Támogatta a az 1972-es müncheni olimpián mészárlásba fúló emberrablást elkövető Fekete Szeptember terrorcsoportot, az USA pedig felelősséggel vádolta az 1986-os berlini diszkórobbantásért, amelynek 3 halálos áldozata és több mint 200 sérültje volt, köztük több ott állomásozó amerikai katona.

 5. No meg vissza merte kérni 14 tonna aranyát! Elkotyogta ő finanszírozta Sárközy francia/magyar/zsidó kampányát! Ostobák, meg megválasztották!

 6. Liszt Ferenc , 1811-1886, (már, vagy még? Tudta!) Die Israeliten A zsidó folytatja a pénz kisajátítását, és az állam torkát pénzeszsákja szájának a szorosabbra vagy lazábbra engedésével fojtogatja. A sajtó minden eszköze a kezében van, hogy a társadalom alapjait szétzúzza. Ő az alapja minden olyan vállalkozásnak, amely a trón ledöntésére, az oltár széttörésére és a polgári jog megszüntetésére irányul.”

  „írók, politikusok, mindenfajta újságok riporterei, röviden irodalmi ügynökök úgy a szocialista mozgalomban, a fenekük pedig a német sajtón ül. Minden újságon rajta tartják a kezüket, és elképzelheted, hogy milyen émelyítő az, az irodalom, amit ez eredményez.” Ez az egész zsidó világ, Michael Bakunyin

  1. sajnos vissza lehet menni idotlen idokre, betekinteni az akkori irasokba. lepesrol lepesre egyertelmu, hogy a zsidosag, mindenutt mint egy gonosz satani csapat van feltuntetve, kihasznaljak az idobeli tarsadalmakat es nepeket. Penzukel, haborukat, forradalmakat finansziroznak es nagy szazalekban cask nyomort okoznak. nem veletlen a gyulolet amit ereznek es ovnak ellenuk. a jelen vilagunkban, pelda keppen meg lehet vizsgalni ezt a goreny szornyet, kinek igazi neve Schwartz gyorgy, de felvett neven, Soros, jobban ismerik
   Termeszetessen ez nem azt jelenti, hogy minden Zsido embert el kell itelni es megvetni. De ugy tunik akik a leg tobb es keservesebb nyomort zuditottak/ jak vilag szerte az Zsido oszpontositott erokbol szarmazik. A vagyon a penz es a hatalom megszerzese es annak iranyitasa nagyon fontos resze celjaiknak es eletuknek. ha sikerrel jarnak az a nem Zsidosag sikertelenseget es tehetetlen duhet reflektaljak es bizonyitjak….Talan jobban ossze Kellen tartan a nem zsidosagnak,. szinte erthetetlen sok esetben erthetetlen,hogy a ” keresztenyseg mit is tesz, tervez, hogy valtoztasson sajat allapotan. tessek elkepzelni, milyen erovel es akarattal kuzdenek a zsidok, hogy terveik, megvalosuljanak, ha kepessek pl, egy Kereszteny part elnoki poziciojat is megszerezni es minden az alatt levo fontos part poziciot. Ujsagok, TV, radio magazink ujsagok, stb vezetese mind kezukben van. Talan arra Kellen koncentralni, hogy a kereszteny tarsadalom is alakitson ki, hasonlo vezetoket akik kiszoritananak egy megfelelo mennyisegu zsidot es lenne mivel potolniuk. Nem sirni es panaszkodni kell , hanem tenni !.
   .

 7. Előre bocsájtom, hogy nem vagyok zsidó. Ennek ellenére felháborít, hogy a világ összes bajának okozóját több hozzászóló zsidó emberekre akarja kenni. Tudomásul kell venni, hogy zsidók között is voltak/vannak rendes emberek, nagy művészek, nagy koponyák – Heifetz, Einstein, Rejtő Jenő, Arthur Koestler – és a nem-zsidók között is vannak elítélendő személyek – Dzsingiz-kántól Hitleren keresztül Orbánig bezárólag. Soha nem szabad egy rasszt mindenért felelőssé tenni, egyes embereket annál inkább.

  1. Állítólag Hitlerben volt zsidó vér, orbán zsidó/cigány keverék, Dzsingisz kánban talán tényleg nem volt zsidó vér. 🙂
   “Márpedig lesz világkormányunk, függetlenül attól, hogy szeretjük-e azt vagy nem. A kérdés csak az, hogy a világkormányt egyetértéssel vagy hódítással hozzuk létre.” (Paul Warburg, a Federal Reserve egyik alapítója, a Külkapcsolatok Tanácsa tagja, 1950. február 17.)
   Ovadia Juszef rabbi, az izraeli Sasz Párt vallási vezetője, aki a Jerusalem Post nevű napilap 2010. október 18-i száma szerint ezt mondta:
   „A gojok azért születtek, hogy bennünket szolgáljanak. Ezen kívül nincs helyük a Földön – csak az, hogy szolgálják Izrael népét.”

  2. Javaslom a nemadjukfel.blog.hu hely tanulmányozását. Rasszista felhangok nélkül elemzi a tényleges helyzetet, amely durván a következő: a zsidó nép elitje, amely ma már egyáltalán nem vállalja nyíltan ezt a titulust, és jellemzően a diaszpórák valamelyikében él, pajzsként és fegyverként használja a saját népét a világuralomért folytatott harcban. Hogy népe ne lázadjon ellene, egyrészt destruktív ideológiával mérgezi őket (felsőbbrendű, uralkodásra termett-kijelölt faj), valamint hathatósan támogatja őket abban a létformában, amit leginkább parazitizmusnak lehet nevezni. Másképpen fogalmazva, bár a kiszsidó alaposan ki van használva, mert támogatja népe elitjének (akiket bátran nevezhetünk elfajzottnak is, annyira emberellenes egész valójuk) céljait, miközben elszenvedi az ellene kialakult teljesen természetes reakciót, az antiszemitizmust.
   A többit eSzel igen tömören összefoglalta…

  3. Igy néz ki,
   egy egészséges értékrendű ember reagálása:
   (“András” 2016.02.11 – 12:32). Üdvözletem.

 8. Személyes helyszíni tapasztalat alapján mondhatom, hogy a cikkben leírt juttatások nagy része valóságos.
  Kadhafi eltávolítása előtt pár héttel volt lehetőségem erről meggyőződni.
  Sajnos valóban az aranyfedezetű dollár okozta a vesztét. De nem az USA-t, hanem az azt is irányító elitet kell ezért okolni. Az átlag amerikai semmit nem tud az egészről.

 9. Kadhafi legnagyobb bűne az volt, hogy az általa (is) pártolt Afrikai Unió egyik közelmúltban lezajlott ülésén felvetette, hogy a továbbra is gyarmati és félgyarmati sorban tengődő afrikai államok hozzanak létre egy aranyalapra helyezett valutát, amely segítene lazítani a függésen. Azt persze természetesen éppen ő maga kezelte volna, lévén Afrika egyetlen olyan állama állt az irányítása alatt, amely a nemzetközi bankárklánoktól független központi bankkal és jelentős saját vagyonnal rendelkezett. Ez egyértelműen egy konkurenciát teremtett volna a cionfasiszta háttérhatalom számára, olyannak, amelynek még a létrejöttét sem tűrhette el. Meg is szervezték Kadhafi meggyilkolását. Csak adalékként a kötelezően felmerülő miértekre: 2000-ben csupán hét állam rendelkezett a nemzetközi bankároktól független központi bankkal. Ezek keletről nyugatra: Észak-Korea, Afganisztán, Irán, Irak, Szudán, Líbia, Kuba. Nos, hol voltak 2000 óta demokrácia-teremtő NATO-beavatkozások? És melyik az a két állam, amelyet naponta támadnak a cionfasiszta médiában? Észak-Korea és Irán. Kuba valószínűleg a gazdasági gödör legalján van, és már csak a Castro-klán tartja össze. Ha azok meghalnak, márpedig senki sem él örökké, Kuba harc nélkül elesik. És melyek azok a dél-amerikai államok, amelyek függetlenedni óhajtanak? Venezuela, és Argentína. Róluk se lehet mást hallani, mint diktatúra, diktatúra, diktatúra. Miközben a világ demokratikusnak nevezett részein (Észak-Amerika és Európa nyugati fele) folyik a szabadságjogok módszeres megnyirbálása, a rendőrállam pilléreinek kiépítése.

 10. Na, akkor most azok akik kritika nélkül benyelnek mindent, amit a net eléjük dob:
  Ebből semmi sem igaz. Áramhálózat gyakorlatilag alig volt. Lehet, hogy törvényi jog volt a ház, de sohasem tartották be, ahogy a támogatások is csak papíron léteztek, propaganda célból. Az autó árába nem adott bele az állam. Az üzemanyag árak valóban mesterségesen alacsonyak voltak, de autója alig volt valakinek, kivéve a rezsim kegyeltjeinek, és az úthálózat nem volt kiepitve, rossz minőségű utak voltak, utjelzo táblák alig. Kamat tényleg nem volt, de műveltebbek tudják, hogy az iszlám tiltja a kamatot, viszont volt kezelési költség, ami gyakorlatilag ugyanaz, csak máshogy hívják.
  Angolul tudoknak :
  http://www.allsiam.net/libya/

  1. Bocs, de ezeket te honnan tudod? Ennyi erővel, lehet,hogy pont te tudod rosszul.Én anno mikor az első híradások megjelentek a líbiai lázongásokról,csodálkozva néztem a televízióban, hogy szemmel láthatóan jómódban élő emberek (jó ruhák,autók,házak, utcák stb) vonultak utcára és nem értettem miért, mi lehet a gondjuk. Pedig akkor még szinte semmit nem tudtam Líbiáról, több külföldi hírcsatornán is ugyanezt lehetett látni,nem nyomort és szegénységet!

   https://www.youtube.com/watch?v=jIrM4zUb1LI

  2. Ez a legfontosabb “SnakeHB” -tól:

   “Na, akkor most azok akik kritika nélkül benyelnek mindent, amit a net eléjük dob”

   1. “Na, akkor most azok akik kritika nélkül benyelnek mindent, amit a net eléjük dob”
    Nyugi. “Tudjuk, megoldjuk” 🙂

 11. SnakeHB, mert a te oldalad az hiteles forrás? Miért? Mert angolul írták? Ráadásul egy teljesen noname oldal, ismeretlen szerzőtől és még csak normális keret sincs hozzá… Persze nem kell mindent elhinni ez rendben van, de akkor ki tud hiteles infót erről? Legfeljebb az aki ott is élt tényleg és megtapasztalta a saját bőrén…

 12. Na már megint az USA, meg a zsidók… A forradalom kirobbanásáról olvasta valaki a független arab hírportálokat? Mert most vagy az van, hogy az arab hírportálok is zsidók, vagy pedig a következő a helyzet:
  – Amikor a líbiaiak utcára vonultak (akkor még fegyvertelenül, a legelső napokban), Kadhafi sugárhajtású gépekkel belebombáztatott a tömegbe. Honnan tudjuk ezt? A nyilvánosságra hozott műholdfelvételek alapján, a helyszíni tudósítások alapján, és egy disszidált pilóta beszámolói alapján (ugyanis volt, aki megtagadta a tömegbe lövést, és Ciprusra menekült).
  – A miszrátai tüntetéseket a rezsim harci helikopterekről lőtte szét. Ezután gyorsan mozgósították a hadsereg egyik elit dandárját, és a városba küldték további megtorló akciókra.
  – Amikor a polgárháború végén tripoli központi erődkomplexumában megtalálták a börtöncellákat, abban összeégett, és közelről kivégzett hullák voltak.

  Senki se értsen félre… nem voltak sokkal jobbak a felkelők sem, és nem a legszerencsésebben avatkoztak közbe az ENSZ tagállamai (bár tegyük hozzá, Oroszország és Kína is jóváhagyta a légicsapásokról szóló határozatot… nagy zsidó meg amerikai országok ezek is.) Ugyanakkor senki se mondja, hogy Khadafi egy makulátlan hős volt, akit szeretni kellett volna. Bizonyos értelemben hős volt, bizonyos értelemben meg klasszikus, véres kezű diktátor. (Bár ez utóbbi inkább direkt értelemben.)

  U.i.: Láttátok már Khadafi aranyból készített fegyvereit? Biztosan senkinek se lett volna szüksége arra a néhány millió dollára, amit kifizetett értük. És amúgy a líbiai emberek tök hülyék, és az USA agymosta őket egy olyan országban, ahol a médiát a rezsim irányította.

 13. Kadhafi? Hm!
  Hagyjuk mar ezt a diktatoros f*szsagot.
  Az csak egy pillanat az eletebol, tobb reszre lehet osztani a kvazi “diktator” iranyitasat.
  Alapbol jol gondolkodott, jo stratega volt es ha vegig tudta volna csinalni a tervet, amitol kb. fel-1 evre volt, akkor ma mas lenne a tortenelem, az USA “lehuzhatta volna a redonyt”.
  Ma mar a vizcsapbol folyik a zsidok szapulasa, de ami igaz, az teny: az USA, a zsido hatter vagy eppen kirakatiranyitoikkal ezt megereztek es tenni kellett Kadhafi ellen.
  Ezt tettek, “allamositottak”!
  Egy csoda orszag lehetett volna, ami nem csak az USA -nak es a zsidoknak, de legyunk oszintek, a kornyezo arab orszagoknak sem volt szimpatikus.
  Mindig mindent mertekkel, ez a tanulsag belole, a MERTEK!
  Nincs igazam Viktor?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas - informatikai jelsorozat, melyet a szolgáltatók a látogatók számítógépére helyeznek el. Fontos tudni, hogy az ilyen jelsorozat önmagában semmilyen módon nem képes a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Név, e-mail cím vagy bármilyen más személyes információ megadása nem szükséges, hiszen az ilyen megoldások alkalmazásakor a látogatótól a szolgáltató nem is kér adatot, az adatcsere voltaképpen gépek között történik meg. Az internet világában a személyhez kötődő információkat, a testreszabott kiszolgálást csak akkor lehet biztosítani, ha a szolgáltatók egyedileg azonosítani tudják ügyfeleik szokásait, igényeit. Az anonim azonosítók személyes adatbázissal nem kerülnek összekapcsolásra. A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás