Most itt vagy
Itt > Belföld > Liberális országok magyarországi nagykövetségei a Budapest Pride mellett

Liberális országok magyarországi nagykövetségei a Budapest Pride mellett

Huszonöt nagykövetség a 20. Budapest Pride fesztivál alkalmából pénteken közös közleményben támogatásáról biztosította a magyarországi leszbikus, homoszexuális, biszexuális és transznemű (LMBT) közösségeket, valamint a békés és törvényes keretek közötti önkifejezésüket.

Az amerikai, ausztrál, osztrák, belga, brazil, dán, brit, finn, francia, görög, holland, ír, izraeli, kanadai, litván, máltai, német, norvég, olasz, portugál, spanyol, svájci, svéd, szlovén és új-zélandi nagykövetség a közleményben kiemelte: az emberi jogok tiszteletben tartása – ezen belül az igazságosság, az egyenlőség, a megkülönböztetés elutasítása, a véleménynyilvánítás szabadsága és e jogok szabad gyakorlása -, valamint a törvényesség a demokratikus államok alapkövei. A nemzetközi emberi jogi szabályozás alapja, hogy minden embert egyenlő jogok és szabadságok illetnek meg, ahogyan azt az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata is kimondja.
Az emberi jogokat érvényesnek kell tekinteni minden emberre nézve, egyenlő módon, tekintet nélkül a szexuális orientációra vagy a nemi identitásra. Ez a demokratikus alapelvek lényege – mutattak rá. Hozzátették: a sokszínűség ünneplése biztos módja annak, hogy népszerűsítsék az emberi jogok tiszteletben tartását.
Miközben a nagykövetségek üdvözölték a szexuális orientáción vagy nemi identitáson alapuló erőszak és diszkrimináció elleni harcban nemzetközi, regionális és nemzeti szinten elért kedvező fejleményeket, egyúttal komoly aggodalmukat fejezték ki egyének szexuális orientációja vagy nemi identitása miatt a világ minden táján elkövetett erőszakos cselekmények és megkülönböztetés miatt. Elutasítottak és elítéltek minden ilyen megkülönböztetést, mivel az – írták – összeegyeztethetetlen az ENSZ, az EU és az Európa Tanács joganyagával.
Üdvözölték a magyar kormány e jogok iránti elkötelezettségét, továbbá azt, hogy támogatta az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának szexuális orientáció és nemi identitás témában 2011 júniusában és 2014 szeptemberében meghozott határozatait.
Hangsúlyozták: a pénteken kezdődő Budapest Pride támogatja a leszbikus, homoszexuális, biszexuális, és transznemű (LMBT) emberekkel szemben tanúsított egyenlő bánásmód elvét, amely elengedhetetlen része a toleráns és tiszteletteljes társadalomnak.

Címlapfotó: Borsonline

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

3 thoughts on “Liberális országok magyarországi nagykövetségei a Budapest Pride mellett

  1. Egyszerű magyar állampolgárként felettébb érdekesnek tartom, hogy 25 nagykövetségnek más dolga sincs, mint a hetente különböző ország fővárosaiban vonagló, viselkedni nem tudók vélt jogainak megvédésével foglalkozzon, miközben a fél világ lángokban áll. Igaz, egy kis mozgás mindenkinek kell, így ajánlom, hogy húzzanak le déli határvidékünkre, s szedjék össze, semmisítsék meg a szeméthalmokat az önkényesen bejövők után és tegyenek rendet az egyre szaporodó menekülttáborokban.Nem ártana, ha anyagilag is saját pénzükből segítenék őket az ENSZ-szel karöltve, ha már a határozataik közül elvétve teljesül valamelyik.

  2. Mindig úgy voltam vele, hogy mindig magunkért, soha mások ellen – legalábbis igyekeztem. Azt én se értem, minek kell felvonulni, de amilyen embertelen sok véleményt nyilvánítónak a kiegészítő szövege, az minden határon túlmegy.

    Nagyszerű kultúrájú, történelmi múltú országok követsége, amelyekhez Mo. is lelkesen csatlakozott (igen!), az emberi jogok tiszteletben tartásáról, egyenlőségről írt. Lehet, csak szimbólum az egész, de a szabadságról szól.

    1. A MAGYAR tényleg nagyszerű kultúrájú és történelmi múltú. Nem gyarmatosítottak, rabszolgákkal sem csereberéltek, s egyedi szépséges nyelvüket sem kényszerítették a fél világra. Akik viszont önként megtanulták, dicshimnuszt zengtek/zengnek róla. A rablott kincseket sem mutogatják pénzért azoknak, akiktől elvették. A MAGYAROKNAK nem volt szükségük javak alantas megszerzésére, mert például a XI.-XII. században az akkori világ arany kitermelésének a 80 %-a e földből került ki.

Vélemény, hozzászólás?

Top