Most itt vagy
Itt > Belföld > Lezárhatják Magyarország déli határát a bevándorlók előtt

Lezárhatják Magyarország déli határát a bevándorlók előtt

Hogyan, milyen törvényi és egyéb eszközzel lehetne lezárni Magyarország déli határát, amely a délről és keletről Európába igyekvő menekültek és migránsok bevett útvonalának egyik legfontosabb állomása

A Napi Gazdaság online kiadásában szombaton megjelent információ szerint a nemzeti konzultáció eredményei alapján a Fidesz-frakció még a nyári törvényhozási szünet előtt lépni kíván a bevándorlás ügyében.

Mint írják, már feldolgozták a bevándorlással kapcsolatban rendezett nemzeti konzultáció első százezer visszaérkezett levelét, s a válaszok nagy többsége szerint az emberek szigorú intézkedéseket várnak a kormányzattól. Ezért már vizsgálják, “hogyan, milyen törvényi és egyéb eszközzel lehetne lezárni Magyarország déli határát, amely a délről és keletről Európába igyekvő menekültek és migránsok bevett útvonalának egyik legfontosabb állomása”.
A cikk szerint elsősorban a déli határon át érkező bevándorlók száma növekszik ijesztő mértékben: míg tavaly egész évben 43 ezren léptek legálisan vagy illegálisan Magyarország területére, idén májusig több mint 50 ezer bevándorló érkezett, és az év végéig számuk akár a 100 ezret is elérheti.
További aggasztó jelenségként említi a lap, hogy Ausztria és Németország napokon belül megkezdheti 15 ezer, korábban hazánk irányából nyugatra érkező migráns visszatoloncolását Magyarországra, a jelenlegi uniós szabályozás szerint ugyanis a menekülteket és a bevándorlókat abban az országban kell ellátni, amelynek határát átlépve az EU területére érkeztek.

Fotó: Rédei Ferenc/Népszabadság

magyartudat.com

Powered by Facebook Comments

2 thoughts on “Lezárhatják Magyarország déli határát a bevándorlók előtt

  1. Hogyan, milyen … nem tökölni! Pintér Úr kiad egy Bm. rendeletet, anyagi fedezet, amit el lehet vonni a felzárkóztatási, megemlékezési milliárdokból, határvadász egységek, határzár stb. Ez már igazi szabadságharc lesz, Meglátjuk, itt már a duma kevés!

Vélemény, hozzászólás?

Top